tuin

Tips voor het bouwen en verbouwen van de tuin

Een fijne en gezellige tuin is een waardevolle toevoeging aan je huis. Met de juiste meubels, planten en accessoires tover je een tuin om tot een heerlijk oord om tot rust te komen. Je kunt alle kanten op als je je tuin gaat verbouwen. Met kleine aanpassingen kom je al een heel eind! Wie heeft er een vakantie nodig als jouw favoriete bestemming gewoon je eigen achtertuin is? Tips om je tuin op een betaalbare én verantwoorde manier te verbouwen lees je hier!

Droom weg in je eigen oase van rust

Dagdromen in je eigen tuin is heerlijk. Wanneer je je tuin wilt gaan verbouwen doe je er goed aan om wat tijd te besteden aan het vormgeven van je tuin. Wat zie je voorbijkomen in je dagdromen? Een Engelse tuin vol mooie bloemen en een terras waarop je ‘s ochtends een kopje thee kunt drinken? Of wil je een Ibiza style achtertuin met een heerlijke pergola en een uitgebreide loungeset? Gaat het bij jou om samen eten en barbecueën in de zomer, en wil je dus een echte buitenkeuken plaatsen met een flinke barbecue, of wil je juist een onderhoudsarme tuin? Met plantenbakken in alle soorten en maten speel je eenvoudig met hoogte en ruimtes in je tuin. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te werken met verrijdbare plantenbakken zodat je meerdere hoeken creëert. Met meubilair passend bij ieder interieur kun jij je dromen waarmaken en is het tijd om te genieten van jouw eigen passende plekje buiten.

Groene tuin

Duurzaamheid is niet weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Duurzaamheid en milieubewust zijn belangrijke thema’s als het gaat om aankoop van nieuwe middelen en materialen. Ook als we het over tuinen hebben. Duurzaamheid heeft te maken met de herkomst van materialen, maar ook met de verwerking en de levensduur. Als je wil bijdragen aan een betere wereld kun je dat doen door te letten op duurzaamheid, bijvoorbeeld als het gaat om het hout van je nieuwe tuintafel, bloembak of regenton bloembak. Het is belangrijk om te weten dat het hout afkomstig is van een betrouwbare plantage. Let daarom op het FSC keurmerk, zo weet je dat de hele keten verantwoord met onze planeet om gaat.

Betaalbare tuin

Maar er zijn meer manieren om een tuin te verbouwen zodat je bijdraagt aan het milieu. Sterker nog, veel gemeentes hebben subsidies voor het verbouwen van je tuin als je daarmee je tuin helpt vergroenen! Deze regelingen zijn verschillend per gemeente dus voor de specifieke informatie is het verstandig om de site van jouw gemeente eens door te nemen. Bekende voorbeelden van subsidie voor het vergroenen van je tuin zijn bijvoorbeeld het gebruik van een regenton in plaats van dat het regenwater direct naar de riolering gaat. Of het verwijderen van tegels uit je tuin, zodat er letterlijk meer plek is voor groen.

Aanbiedingen

Een tweede manier om het bouwen van je tuin betaalbaar te houden is door goed te letten op aanbiedingen. Juist nu, op het einde van het seizoen kan je goed een mooie parasol aanbiedingen krijgen. Wie wil er nu niet een parasol tegen een scherpe prijs? Let bij het kopen van nieuwe spullen voor in je tuin ook op de kwaliteit. Goede producten die langer meegaan hebben vaak een hogere prijs. Maar bereken je de prijs per jaar dan kan dat zomaar een heel stuk voordeliger zijn. 

Advies van ervaren vakmensen

Laat je ook bijstaan bij het maken van keuzes. Als jij jouw tuin wil verbouwen is het fijn als je advies krijgt van mensen die er echt verstand van hebben. Grote webwinkels zoals bijvoorbeeld Godu Tuin Nederland hebben een breed assortiment met kwalitatief hoogwaardige producten. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden doe je er goed aan om de kennis van deze vakmensen aan te boren. Laat je adviseren over de verschillende materialen en hun eigenschappen. En kijk samen wat er binnen jouw budget allemaal mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *