keuken

5 tips voor een goedkope keuken

Een goede keuken is onmisbaar in elk huis. Het is een centrale plek waar je veel tijd doorbrengt, dus je wilt natuurlijk dat het er goed uitziet en dat je er lang mee kunt doen. De kosten van een nieuwe keuken kunnen echter hoog oplopen. Heb je maar een beperkt budget? Lees dan snel verder. In dit artikel delen we hoe je het betaalbaar houdt.

Tip 1. Knap je huidige keuken op

Denk goed na of een complete nieuwe keuken wel echt nodig is. Zijn veel van je spullen nog in goede staat en ben je gewoon toe aan iets nieuws? Een likje verf, een ander werkblad laten plaatsen, de accessoires vervangen of je keukenkastjes opknappen kunnen al een groot verschil maken. Voor relatief weinig geld kun je jouw keukentje al een make-over geven, dus overweeg dit eerst. 

Tip 2. Ga voor een showroom keuken of een tweedehands keuken

Wist je dat de keukens die in de showroom te bezichtigen zijn, uiteindelijk ook gewoon verkocht worden?  De meeste winkels vernieuwen de showroom om het half jaar. Ze moeten dan zo snel mogelijk van de oude showmodellen af. Is er toevallig eentje die precies in jouw huis past? Sla dan snel je slag, want showroomkeukens gaan gewoonlijk voor een vriendelijk prijsje weg! Ideaal als je een gloednieuwe keuken wilt laten plaatsen. De meeste keukens zijn bovendien nauwelijks gebruikt. Er wordt wel eens wat kastjes opengetrokken en af en toe wordt er misschien een demonstratie gegeven, maar veel gebruikssporen zullen er niet zijn. 

Vind je wat lichte gebruikssporen geen probleem? Dan kun je ook even kijken naar tweedehands keukens. 

Tip 4. Onderhandel en laat je niet onder druk zetten

Er zijn genoeg goedkope keukens om uit te kiezen als je een beetje je best ervoor doet. Weet je precies wat je wilt hebben en heb je ook al een keuken op het oog? Laat je dan niet overhalen om over je budget heen te gaan of misleiden door mooie praatjes. Er zit een flinke marge op keukens dus dat geeft je de mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen. Je kunt altijd nog naar een andere speciaalzaak als je er uiteindelijk niet uitkomt qua prijs. Vaak kun je dezelfde extraatjes die aangeboden worden ook elders krijgen. 

Tip 4. Kies voor een kunststof keuken

Wil je niet teveel geld kwijt zijn aan je nieuwe keuken? Overweeg dan een keukenonderdelen van kunststof en je bent een stuk goedkoper uit. Er wordt vaak onterecht gedacht dat kunststof er minder mooi uitziet of een goedkope uitstraling heeft. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Kunststof is verkrijgbaar in diverse designs. Kies bijvoorbeeld voor een houten of natuursteen look. Het is vaak niet te onderscheiden van echt hout of steen. Vooral voor het aanrecht is dit materiaal geschikt. Het is sterk en makkelijk om schoon te houden.

Tip 5. Vermijd montagekosten en doe het zelf

Je kunt ook flink besparen door de nieuwe keuken zelf te monteren. Heb je twee linkerhanden? Ga dan niet zelf aan de slag, maar vraag vrienden of familie die er ervaring mee hebben. Het is namelijk een nauwkeurige klus en als je een fout maakt, dan ben je nog verder van huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *