Badkamer schoonmaken

Tips en tricks voor een schoon huis

Niet iedereen is fan van schoonmaken, maar als je wil leven in een schoon huis, moet ook dat eens per week grondig gebeuren. Als je huisdieren hebt, is eens per weken schoonmaken wellicht niet genoeg. In dit artikel geven we een aantal tips over schoonmaken in huis, maar ook over hoe je nou een frisse geur creëert zonder te veel geld eraan uit te geven.+

Tip 1: Schoenen uit

Of je nou dol bent op schoonmaken of juist helemaal niet maakt in dit geval helemaal niet uit. We raden namelijk iedereen aan om schoenen in huis uit te doen. Je neemt zoveel vuil en bacteriën mee naar binnen onder je schoenzolen, dat je kunt blijven schoonmaken in huis. Daarom is onze eerste tip: schoenen uit in de gang en pantoffels aan! Zorg dan ook dat je niet met die pantoffels naar buiten gaat om even naar de schuur te lopen, want ook in de achtertuin kan viezigheid liggen, wat je dan weer mee neemt in huis. 

Tip 2: Een goede stofzuiger

Een goede stofzuiger is het halve werk. Als je huisdieren hebt, moet je wellicht elke dag met de stofzuiger door het huis heen en dat kost tijd. Hoe beter jouw stofzuiger is, hoe minder vaak je over hetzelfde stukje heen moet met dat apparaat, waardoor het ook weer minder tijd in beslag neemt. Zorg ervoor dat je een stofzuiger hebt die goed is afgesteld op jouw vloer, gebruik en natuurlijk jouw wensen. Voor een extra frisse lucht in huis, kun je gebruik maken van geurzakjes in je stofzuiger. Door deze op te zuigen, verspreidt de geur zich in huis. Als alternatief kun je ook gebruik maken van geurparels, die gaan in ieder geval langer mee dan een set geurzakjes en verspreiden ook een heerlijke geur in huis. Blijf je toch op bepaalde momenten last hebben van nare geurtjes? Lees hier eens hoe je ze kunt bestrijden.

Tip 3: Alles droog maken

Als iets nat wordt, dan maak je dat droog. Dat doe je normaal gesproken wel met je handen als je die hebt gewassen, maar als de kraan nat wordt, gaat dat droogmaken niet zo natuurlijk. In ons water zit namelijk kalk, dat kun je bijvoorbeeld verhelpen door een waterontharder aan te schaffen. Als je geen ontharder hebt, zul je altijd last hebben van kalkresten in het water. Op het eerste gezicht merk je daar niks van, maar als het water opdroogt als je je handen hebt gewassen of als je gedouched hebt, zie je pas de witte aanslag. Dat zijn kalkresten en die hechten zich aan oppervlakten. Het schoonmaken daarvan is heus geen pretje, want je krijgt het er niet zomaar vanaf. Des te langer je het laat zitten, des te moeilijker je het weg krijgt. Daarom is het verstandig om na het douchen, tanden poetsen, handen wassen etc. alles wat nat is geworden droog te maken met een handdoek. Een keuken of badkamer schoonmaken duurt dan niet meer zo lang als wanneer je alle kalk moet verwijderen. Iedereen is toch liever 10 minuten langer bezig met het droogmaken van een oppervlakte, dan 1 uur per week te lopen schrobben, omdat de kalkaanslag niet makkelijk weg te krijgen is? 

Tip 4: Een opgeruimd huis

Opgeruimd staat netjes zeggen we altijd. En dat kun je wel gebruiken als je een schoon huis wil. Hoe voller jouw huis staat met verschillende soorten accessoires, kasten en andere meubels, hoe meer stof je krijgt in huis. Objecten trekken namelijk stof aan. Hoe meer je in huis hebt staan, des te langer je dus elke week bezig bent met het schoonmaken van alles. Een opruimbeurt is daarom wellicht verstandig. Vooral als je dus niet zo’n fan bent van de wekelijkse schoonmaakronde! Een bijkomend voordeel, is dat een opgeruimd huis ook veel meer rust creëert. Een opgeruimd en rustig huis straalt ook veel sneller uit dat het schoon is. En dan heb je die poetsdoek nog niet eens in je handen gehad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *