Fundering maken van beton

Constructieberekening, waar heb je die allemaal voor nodig?

We hebben er wellicht allemaal wel eens van gehoord: constructieberekeningen. En zoals de naam al doet vermoeden is het natuurlijk een berekening voor een bepaalde constructie. Maar, wat voor constructieberekeningen zijn er bijvoorbeeld? En waarvoor dienen ze precies? Je komt het allemaal te weten in dit artikel.

Constructieberekening draagmuur

Bij deze constructieberekening wordt er berekend of jouw draagmuur verwijderd kan worden. De berekening zorgt ervoor dat je gegarandeerd een vergunning krijgt voor het weghalen van de muur. Daarnaast is de berekening een houvast voor de aannemer. Aan de hand van de constructieberekening en constructietekening weet hij wat er gebouwd moet worden. Tegelijkertijd ben je verzekerd tegen ontwerpfouten en daarom kan deze berekening ook ingediend worden bij jouw verzekeringsmaatschappij. Deze berekening is vanaf € 365 te maken. 

Berekening kosten fundering

Bij het plaatsen van een fundering heb je te allen tijde een constructieberekening nodig. Of je nou een vergunning moet hebben of niet, de berekening is altijd verplicht, omdat je alleen op die manier kunt aantonen dat je aan het bouwbesluit voldoet. Een constructieberekening laat namelijk zien dat je voldoet aan de constructieve veiligheid en dat is wel zo belangrijk voordat je begint met bouwen. Net zoals bij elke andere constructieberekening geldt weer dat de aannemer weet wat hij moet bouwen, dat je verzekerd bent en ook garantie hebt op het krijgen van een vergunning. Deze berekening kan al vanaf € 525 gemaakt worden. 

Constructie van de aanbouw

Als je een aanbouw gaat plaatsen aan jouw woning, wil je natuurlijk dat deze voldoet aan de regels die gesteld zijn. Door een constructieberekening weet je zeker dat er aan de regelgeving wordt voldaan. Tevens biedt deze berekening natuurlijk een houvast voor de aannemer. Bij elke berekening hoort een constructietekening, waardoor de aannemer weet wat hij kan bouwen. Ook ben je dankzij deze berekening goed verzekerd, omdat je aan het bouwbesluit voldoet. Heb je een vergunning nodig? Ook dat is zo geregeld dankzij de constructieberekening. Ook deze berekening is net als de fundering berekening vanaf € 525 te maken. 

Constructieberekening woning

Als je zelf een huis wil gaan bouwen heb je uiteraard een constructief ontwerp nodig. Constructieshop.nl kan je hierbij helpen, zodat je zo’n kosteneffectief mogelijk ontwerp krijgt. Ook zorgt het ontwerp ervoor dat je gegarandeerd een omgevingsvergunning krijgt. Dat is nog eens een voordeel, want anders kun je niet beginnen met het bouwproces. Ook wordt er door middel van de constructieberekening gekeken of je aan de veiligheidseisen van het bouwbesluit voldoet. Dankzij deze berekening weet de aannemer wat hij moet bouwen. Wel zo handig, als je bouwfouten wil voorkomen. Zijn er alsnog fouten in het proces? Dan ben je daar gewoon voor verzekerd door de constructieberekening die gemaakt is. De kosten van deze berekening zijn moeilijk in te schatten, deze prijs zul je altijd op moeten vragen, want de prijs hangt natuurlijk van veel verschillende factoren af. 

Zonnepanelen

Als je een dak vol zonnepanelen hebt of een dak vol zonnepanelen wil, is het verstandig om een constructieberekening te laten maken. Hiermee kun je er namelijk achter komen hoe je het dak het beste kunt benutten. De berekening wordt op zo’n manier gemaakt dat je dak niet verstevigd hoeft te worden, zodat je geen extra kosten hebt, maar wordt ook zo gemaakt dat je dak optimaal wordt benut, waardoor je het hoogste rendement kunt krijgen. De prijs van deze berekening zul je moeten opvragen. 

We kunnen wel concluderen dat een constructieberekening erg belangrijk is als je iets wil verbouwen aan je huis. Er zitten verschillende voordelen aan en de berekeningen zijn nodig om überhaupt te kunnen starten. De ene berekening is goedkoper dan de ander, dat is natuurlijk ook afhankelijk van de oppervlakte van een bepaalde constructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *