Epoxy Gietvloer Aanbrengen

Welke soort vloer is passend voor een bedrijfsruimte?

Betrekt een bedrijf een nieuw pand, of is het tijd voor een flinke make-over van de huidige bedrijfsruimte, dan is de vloer één van de zaken waarover een keuze gemaakt moet worden. Die keuze baseert men natuurlijk op hoe men de ruimte gaat gebruiken, maar ook over hoe men wil dat het eruit ziet, wat de praktische eigenschappen van verschillende vloeren zijn en hoeveel onderhoud de vloer behoeft. Met andere woorden: welke soort vloer heb is passend voor een bedrijfsruimte?

Epoxyvloer

Vloeren in commerciële of industriële omgevingen, zoals een bedrijfs- of winkelruimte, garage, magazijn of productiehal, krijgen flink wat te verduren. Daarom is het van belang dat ze slijtvast zijn en veel mechanische en chemische belasting kunnen verduren. Voor zo’n vloer kan men terecht bij Meerwaarde Totaal. Zij zijn gespecialiseerd in vloeren voor de professionele sector en hebben bedrijven uitermate geschikte epoxyvloeren te bieden. Een epoxyvloer is gemaakt van epoxide-polymeer. Dat is een thermohardende kunststof, waardoor het gebruikt kan worden als gietvloer. Daar is wel een volledig geëgaliseerde ondergrond voor nodig om te voorkomen dat het epoxy gaat schuren. Een epoxy vloer is gemakkelijk te onderhouden omdat het geen naden heeft, waardoor er veel minder stof en vuil ophoopt.

Betonnen vloer

Is uiterlijk en comfort niet belangrijk, maar moet het een goedkope, sterke vloer zijn die weinig onderhoud behoeft? Dan kan men ook ‘gewoon’ kiezen voor een betonnen vloer. Deze zijn makkelijk te installeren en zijn uitermate slijtvast. Ze weerstaan chemische en mechanische belasting goed, maar niet zo geschiktheid voor ruimtes waar vochtigheid en warmte aan de orde kan zijn. Ondanks de beschikbaarheid van verschillende design opties voor betonnen vloeren, worden ze meestal niet als erg smaakvol beschouwd. De harde ondergrond kan ook erg glad zijn en als oncomfortabel worden ervaren.

PVC Vloer met Houtlook Motief

PVC

Is men op zoek naar meer uitstraling en bijvoorbeeld een houtmotief of tegellook op de vloer, bijvoorbeeld in een winkelruimte of in een kantoorpand? Dan kan een PVC vloer overwogen worden. PVC staat voor polyvinylchloride en kent een hele harde laag kunststof. Het grote voordeel hiervan is de waterbestendigheid en geluiddemping. Ook is een PVC-vloer makkelijk te onderhouden en hygiënisch. 

Linoleum

Een alternatief voor PVC is linoleum. Ook dit kan in mooie prints geleverd worden om een houten vloer of tegels te suggereren. Lineoleum is een duurzaam materiaal dat opgemaakt is uit natuurlijke grondstoffen zoals jute, kalksteen, kurk en hars. Het is een type vloerbedekking dat veelal gebruikt wordt in kantines, scholen, ziekenhuizen, maar zeker ook in kantoren. Het nadeel van linoleum is dat er een aantal keer per jaar een waslaag op aangebracht moet worden.

Tegelvloer

Waarom doen alsof je een tegelvloer hebt als je ook een echte tegelvloer kunt laten plaatsen? Het voordeel van tegelvloeren is de goede hygiëne en vochtbestendigheid. Dat maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor keukens. Tegels zijn daarnaast ook redelijk goed bestand tegen zaken als slijtage, hitte en mechanische stress. Keramieken tegels bieden echter weinig grip en kunnen bij grote druk of temperatuurverschillen breken. Het alternatief is rubberen tegels, die wel veel grip bieden en ook nog eens antistatisch zijn. Alleen hebben deze een wat minder stijlvol uiterlijk.

Keuzes te over dus, maar de toepasbaarheid stuurt men al snel een bepaalde kant op. Daarnaast blijft het ook een kwestie van smaak en uitstraling, alhoewel dat laatste niet voor alle bedrijfsruimtes bovenaan het lijstje staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *