Je bent moeilijk te been en raakt de trap niet meer op. Moet je dan echt verhuizen? Neen, vandaag de dag bestaan er handige oplossingen die het je mogelijk maken in je eigen huis te blijven wonen, zoals trapliften. Een traplift zorgt voor comfort en de nodige mobiliteit wanneer je slecht te been bent. Niet alleen is het goedkoper dan verhuizen of je intrek te nemen in een zorgcentrum. Het is ook aangenamer om onder je eigen dak te blijven wonen.
Trapliften: technologie in huis
Er bestaat al jaren technologie om ouderen en mensen met een motorische handicap te helpen die niet zo ingrijpend is: een traplift. Gelukkig maar want wat moet een verkeersslachtoffer dat plots in een rolstoel door het leven moet? Het huis moet verbouwd worden, anders worden ingericht, en zodra het om een huis met verschillende verdiepingen gaat, blijft de trap een probleem.
Trapliften bestaan ongeveer vijftig jaar en zijn intussen veel comfortabeler geworden. Je hoeft geen grote, brede of rechte trap te hebben. Trapliften passen tegenwoordig zelfs op trappen met bochten. En ze zijn lang niet meer zo groot en lomp als vroeger. Tegenwoordig zijn ze eenvoudig te installeren. Daarnaast kunnen trapliften bijvoorbeeld ook in appartementsgebouwen of gebouwen met serviceflats zonder lift geïnstalleerd worden voor de bewoners die slecht te been zijn. Zo’n traplift loopt dan van het gelijkvloers tot de bovenste verdieping, met de mogelijkheid om onderweg uit te stappen. Ook handig als je thuiskomt met boodschappen.
Trapliften buitenshuis
Een toepassing die weinig gekend is, is een traplift buiten. Zo heeft bijvoorbeeld een duivenmelker die niet meer bij zijn duiven geraakte, een traplift geplaatst. En waarom niet?
Trapliften en leveranciers vergelijken
Voordat je overgaat tot het kopen en plaatsen van een traplift is het aan te raden verschillende trapliften en leveranciers met elkaar te vergelijken. Tevens is het raadzaam om meerdere offertes te ontvangen. Dit kan tegenwoordig gratis en makkelijk via het internet.