bouwgids/ramen en deuren

Ramen en deuren, ze zijn belangrijker dan je denkt

Ramen en deuren zijn niet alleen in architectuur veelal bepalend. Ze moeten ook veilig zijn en functioneel. Veilig omdat zowel ramen als de achterdeur vaak de zwakke schakels zijn in de beveiliging van je woning. Functioneel omdat ze een belangrijke rol spelen in verluchting en verlichting. Nieuwe ramen en deuren verbeteren dus je wooncomfort en drukken je jaarlijkse energiekosten.

Soorten ramen en deuren

Zijn je ramen en deuren aan vervanging toe? Of wil je graag je huis beter isoleren? Dan is het verstandig om zowel je ramen als je deuren te vervangen. Zo houd je alles in dezelfde stijl en zorg je ervoor dat je huis voor de komende decennia voorzien is van uitstekende ramen en deuren.

Ramen zijn er in verschillende soorten en maten. Beschik je het liefst over strakke, moderne ramen? Dan zijn PVC en aluminium ramen een goede keuze. Ga je liever voor klassieke, traditionele ramen? Kies dan voor houten ramen. Houten ramen hebben een warme en authentieke uitstraling.

De beschikbare deuren zijn op te splitsen in verschillende stijlen. Moderne deuren zijn deuren met een strakke vormgeving vaak voorzien van glaselementen. Ga je liever voor tijdloze deuren? Dan kies je voor deuren met een standaard look. Vaak zijn dit deuren zonder glas die vrij rechttoe rechtaan zijn. Klassieke en landelijke deuren hebben een authentieke vormgeving wat je deuren een traditionele look geven. Deuren worden voornamelijk geproduceerd van goede kwaliteitsmaterialen PVC, hout en aluminium.

bouwgids/ ramen en deuren

Bespaar met ramen en deuren

Om nog beter voorbereid te beginnen aan het laten plaatsen van nieuwe ramen en deuren is het verstandig om te kijken naar de beschikbare premies en subsidies. Zo profiteer je  mogelijk van de Vlaamse renovatiepremie.

Staar je niet blind op algemene prijsinformatie maar vraag een prijsberekening op maat bij de verschillende aanbieders.  Iedere klus is immers anders en dit zie je ook terugkomen in de kostprijs. Zo weet je zeker dat je de voordeligste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *