Polypropyleen-bouwgids.com

Polypropyleen (PP) vindt zijn weg in het bouwsegment

Binnen het bouwsegment worden al decennia lang veel verschillende kunststoffen toegepast, zoals HPL platen, meerwandige polycarbonaat platen, PVC strokengordijnen en acrylaat. De kunststof Polypropyleen is binnen de bouwbranche minder bekend, maar krijgt de laatste jaren steeds meer belangstelling van bouwbedrijven. Vanwege haar unieke eigenschappen, zoals het lage gewicht, hoge stijfheid en lange levensduur worden de voordelen van Polypropyleen steeds meer ingezien. Daarbij is Polypropyleen corrosie- en rottingsvrij en is het 100% recyclebaar. Allemaal eigenschappen die passen bij de hedendaagse producteisen. Polypropyleen is bij Vink Kunststoffen beschikbaar in een groot aantal modificaties. Hieronder een korte presentatie van de Polypropyleen typen die de meeste affiniteit hebben met bouwtoepassingen.

 

Conpearl Polypropyleen sandwichplaat voor stallenbouw

De kern van de Conpearl PP plaat bestaat uit een driedimensionaal thermogevormde ‘hoedjesstructuur’ van PP folie. Op deze kern is aan beide zijden een gladde PP toplaag gelamineerd. Conpearl is een materiaal dat veelal gebruikt wordt in situaties die vragen om materialen van laag gewicht. Ondanks de gewichtsbesparing blijft Conpearl een uitstekende keuze wanneer sterkte een vereiste is.

 

Polypropyleen constructieplaat voor betonbekisting

Polypropyleen constructieplaat bestaat uit twee spuitgegoten PP platen met aan één zijde een meegespoten rooster. Beide platen zijn aan de roosterzijde door middel van een spiegellas verbonden. Zo ontstaat een sterke constructieplaat met roosterkern. Vink levert Polypropyleen constructieplaten met een glad en met een antislip oppervlak, in de kleuren grijs en wit. De platen zijn ook in Polyethyleen (PE) verkrijgbaar. 


Vikucore C Polypropyleen voor podium- en steigerbouw

Vikucore C is een Polypropyleen plaat met een speciale kern die is samengesteld uit multi-axiaal getrokken glas- of polyestervezel versterkte PP toplagen. Deze zijn gelamineerd met een vacuümgevormde honingraat kern van PP. De hechting is versterkt door speciale textiellagen aan beide zijden van de honingraat kern. De bovengenoemde structuur zorgt voor een plaat die uiterst licht is en toch slagvast en sterk. Een zeer geschikt materiaal voor de realisatie van bijvoorbeeld podium- en steigerbouw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *