Zelf verbouwen

Musthaves bij het uitvoeren van je eigen verbouwing

Denk jij aan verbouwen maar weet je niet direct hoe je dit moet aanpakken of wat je precies allemaal nodig hebt? Lees dan even mee voordat je naar de bouwmarkt gaat, want wij helpen je op weg! In dit artikel vertellen we welke musthaves gegarandeerd van pas komen bij het klussen.

Schuurpapier en schuurmateriaal

Zorg ervoor dat je voldoende materiaal hebt om alles correct op te schuren. Er zit namelijk verschil in de korrelgrootte van het schuurpapier. Een korrelgrootte van 24 of 40 is grof, 600 is fijn. Hetgene dat wordt opgeschuurd mag niet beschadigd worden, pas je schuurpapier hierop aan! Zorg ook dat je zowel een elektrische als een handmatige schuurmachine ter beschikking hebt. Om tijd te winnen doe je het grote werk met een elektrische schuurmachine, de hoekjes doe je handmatig.

Een trapbeschermer

Tijdens je verbouwing krijgt de trap het zwaar te verduren. Vuile werkschoenen, kruiwagens, puin… allemaal passeren ze de trap. Geen wonder dat dit zonder bescherming de trap wel eens duur kan komen te staan. Best koop je hiervoor een stevige polyester afdekdoek. 

Investeer in een werklamp

Zorg dat een werklamp aanwezig is. Je kan niet verbouwen zonder goed te zien wat je verbouwt. Positioneer de lamp wel op een juiste plaats om zo de donkere hoekjes te verlichten. 

ContainerContainer

Niets is zo vervelend als rondslingerend puin! Voorzie een grote container om al het nodige afval in te gooien. Als aanvulling op je container zorg je ervoor dat er zowel een stelling als een kruiwagen aanwezig is. De kruiwagen helpt je snel en makkelijk het puin in de container te krijgen. Eens de onderste laag van de container vol zit, wordt het moeilijk je afval bovenop het reeds verspreidde puin te gooien. Dit los je op door een stelling te plaatsen. Met twee hef je de kruiwagen op de stelling en van hieruit gooi je het puin bovenop de rest.

Bouwlift

Indien je een hogere verdieping wil verbouwen kan het moeilijk zijn om al het materiaal boven te krijgen. Een bouwlift is hiervoor de ideale oplossing. Deze kan je huren bij verschillende bouwzaken.

Schroevendraaierset

Een schroevendraaierset is een onmisbaar gereedschap tijdens een verbouwing. Het is belangrijk om verschillende afmetingen te hebben. Indien je een setje koopt krijg je die automatisch in verschillende maten. Naast de grootte let je er ook op dat je verschillende vormen hebt. Zo zal je bijvoorbeeld een kruis-, een sleuf- en een haakse schroevendraaier goed kunnen gebruiken. Indien je teveel moet schroeven kan een automatische schroevendraaier handig zijn. Je spaart er veel tijd mee uit. 

cirkelzaagCirkelzaag

Deze mag zeker niet ontbreken uit je lijstje. Niet alleen kan je hiermee grote platen en planken hout snijden, maar ook kozijnen, plinten en laminaat mee op maat zagen.

 

Tot slot hebben we nog een extra tip: zorg bij een verbouwing dat je altijd een plan van aanpak hebt en duidelijk weet waar je naartoe wilt. Hierbij is het aangeraden om alvast na te denken over de kleine details. Wil je bijvoorbeeld LED-panelen kopen? Zorg er dan wel voor dat deze uiteindelijk ook ergens bevestigd kunnen worden. En zo zijn er nog veel meer dingen die je van tevoren moet bepalen. Alvast veel succes met de voorbereiding en de verbouwing! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *