In 5 stappen maak jij je balkon klaar voor de zomer

In deze 5 stappen maak jij je tuin of balkon klaar voor de zomer!

De vogels fluiten vrolijk buiten. Het is zomer, en dat betekent heerlijk zwoele zomeravonden op je balkon of in je tuin. Heb jij de afgelopen maanden niet zoveel aandacht besteed aan je tuintje of is je balkon al tijden niet gebruikt? Geen probleem, in deze 5 stappen maak jij je gemakkelijk klaar voor het buitenseizoen!

Stap 1: tijd voor de grote schoonmaak. 

Begin goed en start met het schoonspuiten van je terras, het wieden van het onkruid wat de afgelopen periode flink is gegroeid en ruim op! Zo kun je met een schoon canvas beginnen en van je tuin of balkon weer een paradijsje maken. 

Stap 2: aandacht voor het exterieur. 

Mooie tuinmeubelen maken het verschil voor jouw tuin of balkon. Het is dus belangrijk hier goed aandacht aan te besteden. Wil je graag buiten kunnen eten met je gasten? Kijk dan voor een mooie eettafel voor buiten en prettige stoelen om lang te kunnen tafelen. Wil je lekker kunnen zonnen en borrelen in de tuin? Dan is een mooie loungeset of een paar fijne zonnebedden echt iets voor jou. Heb je weinig ruimte? Geen probleem, er zijn tuinmeubelen in alle soorten en maten. Bij een kleinere tuin of balkon kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opklapbare tafel en stoelen die je makkelijk op kunt bergen.

Stap 3: ga voor groen!

Je tuin is natuurlijk niet compleet zonder mooie bloemen, prachtige klimrozen of een sierappelboom. Meer groen in je tuin is niet alleen gezellig en vrolijk, maar ook nog eens goed voor de afwatering in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor twee stroken groen aan de zijkanten van je terras, dan kan het regenwater zo veel mogelijk opgenomen worden door de planten die je daar neerzet. Wel zo prettig! Ook op je balkon kun je creatief zijn mijn bloemen en planten. Wat dacht je van een hippe olijfboom in pot of een paar fleurige bloemen die je in een hangende bloembak aan je balkon kunt vastmaken. De opties zijn eindeloos!

Stap 4: een moestuintje is hip en happening.

Je eigen groenten en fruit telen is niet langer een idyllische droom, maar kun je gewoon in je eigen tuin doen! Plant eens een appel- of walnotenboom bij je gazon of zet een eigen kweekkas op met sperziebonen, bosui en chinese kool. Groente uit eigen tuin is zo veel lekkerder dan uit de supermarkt en het is ook nog eens leuk. Tijd voor een nieuwe groene hobby!

Heb je minder ruimte? Kies dan voor een kleine bloembak met kruiden of een hangende plantenzak. Zo kun je toch de zomer in huis halen met je eigen gekweekte verse kruiden!

Stap 5: the final touch.

Als laatste is het tijd voor decoratie en verlichting. Kleed je tuinmeubel sets aan met vrolijk gekleurde kussens en wat dacht je van een buiten tuinkleed? Ook de lampjes mag je niet vergeten. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden op het gebied van solar tuinverlichting. Dit heeft als groot voordeel dat het heel duurzaam is en je hebt geen stopcontact in je tuin nodig dus je kunt de lampen overal plaatsen waar jij maar wilt. Ideaal toch? Verder kun je je tuin of balkon nog aankleden met gave beelden, een tuinposter, vogelhuisjes, een insectenhotel, of doe eens gek: een vijver met karpers erin! Door nu een kleine investering in je tuin te doen, zul je het hele seizoen plezier hebben. En als het goed is, nog vele jaren daarna!

Zo ben jij helemaal klaar voor de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *