Galerijvloeren

Om deze redenen kies je voor een galerijvloer ophoging

Een groot gedeelte van flatbewoners zijn op leeftijd, datzelfde geldt voor een hele hoop bewoners in appartementencomplexen. Als je kijkt naar de gemiddelde galerij op zo’n flat of complex, zul je zien dat de afstand tussen de galerij en de woning zelf behoorlijk is. De drempel is ontzettend hoog en verschilt flink van een normale deurdrempel in elke andere woning. Gelukkig is de galerijvloer ophoging in het leven geroepen om dat probleem op te lossen. Maar, waarom zou je nou voor zo’n galerijvloer ophoging moeten kiezen? We leggen het uit in dit artikel.

Wat is een galerijvloer ophoging?

Het woord zelf zegt het eigenlijk al. Een galerijvloer ophoging, zorgt ervoor dat de vloer op de galerij hoger komt te liggen dan daarvoor. Zo’n ophoging is uiteraard niet alleen geschikt voor galerijvloeren, maar ook bijvoorbeeld voor balkons. Je ziet vaak dat een galerij of balkon veel lager ligt dan de woning. Dit zorgt ervoor dat je wel eens een behoorlijke misstap kunt maken. Dat kan gebeuren met naar binnen stappen, door het struikelen over de te hoge drempel. Maar, je kunt je ook net zo goed bezeren met het naar buiten gaan, wanneer je de hoogte van de drempel verkeerd inschat. Het gevolg daarvan is vaak is een verzwikte enkel. Als je jong en vitaal bent is dat minder erg, maar de mensen die een galerij hebben zijn vaak juist de mensen die minder valide zijn of op leeftijd. Het is dus een kwetsbare groep en daarom moet er actie ondernomen worden, door de galerijvloer op te hogen. 

De voordelen van een galerijvloer ophoging

Zo’n ophoging van de galerijvloer brengt natuurlijk allerlei voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt deze ophoging ervoor dat je geen last meer hebt van drempels. De verhoging komt namelijk net zo hoog te liggen als jouw deur. Het gevolg daarvan is dat je nooit meer kunt struikelen over vervelende hoge drempels. Dat is voor de minder valide en oudere mensen natuurlijk mooi meegenomen, want die zijn al zo kwetsbaar.

Uiteraard zitten in elke vloer ook oneffenheden. Dat geldt ook voor elke galerijvloer. Zo kan het zijn dat de galerij op sommige stukken wat afloopt en op andere delen weer hoger ligt. Met een ophoging wordt dat verschil ook meteen gecorrigeerd, waardoor de vloer weer helemaal recht ligt op één en dezelfde hoogte. 

Wie er wel eens op een galerij heeft gelopen, weet ook hoe glad die soms kunnen zijn. Dit geldt heus niet voor elke galerij, maar gladheid kan voorkomen. Met een galerijvloer ophoging neem je dat probleem ook meteen weg. Zo’n ophoging is namelijk antislip, waardoor je niet uit kunt glijden. Dat zou dus veel stabieler moeten lopen dan elke andere galerijvloer. Op die manier zullen er minder snel ongelukken kunnen gebeuren. 

Bovendien is zo’n ophoging geluidsisolerend. Zo hoef je niet meer mee te krijgen, wanneer de buren van een paar deuren verder thuis komen. Door de ophoging op de vloeren te monteren, zul je geen overlast meer hebben van bijvoorbeeld hakken op de galerij. 

Een ander bijkomend voordeel is dat zo’n ophoging snel geïnstalleerd kan worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een hele dag je woning niet uit kan. De voorbereidingen worden namelijk altijd ergens anders getroffen, zodat er op locatie nog weinig hoeft te gebeuren. Op die manier kan zo’n ophoging snel gerealiseerd worden en hebben zo min mogelijk mensen er last van. 

Het enige wat je nu nog moet doen is de woningcorporatie of de vastgoedeigenaar ervan overtuigen dat jullie als bewoners de ophoging nodig hebben. Dat is helaas de enige manier om de ophoging te realiseren. 

De voordelen voor de woningbouw

Er zijn een hele hoop voordelen aan een galerijophoging. In eerste instantie zul je denken dat die voordelen alleen van toepassing zijn op de bewoners. Uiteraard zijn er ook voordelen voor woningbouwverenigingen en VVE’s. Zo is een galerijophoging bijvoorbeeld brandwerend, wat veilig is voor de bewoners. Daarnaast zijn alle bovenstaande voordelen ook voor jullie interessant. Klachten met betrekking tot de hoge drempels zullen bijvoorbeeld afnemen en ook geluidsoverlast wordt veel minder. Tevens zorgt een galerijophoging ervoor dat de galerij een moderne uitstraling krijgt en dus aantrekkelijk is voor nieuwe bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *