Raambekleding

Deze raambekleding voor buiten is ideaal voor elke woning

Als jouw woning erg in het zicht ligt van jouw buren, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je de inkijk zo veel mogelijk kunt vermijden. Zeker als jouw badkamer of slaapkamer op ooghoogte ligt van andere woningen wil je wat privacy creëren. Het kan ook zijn dat jouw huis de gehele dag in de zon staat, wat in de zomer nog best een uitdaging kan zijn wat betreft temperatuur in huis. Er zijn een aantal typen raambekleding voor de buitenkant die ideaal zijn voor elke woning en direct bijkomende problemen oplossen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Screendoeken 

Een screendoek is perfect in ruimtes die je niet volledig wilt verduisteren of beperken van zicht naar buiten. Een voordeel van een screendoek voor buiten is dat het een groot deel van de zonnestralen weghoudt uit de kamer en dat je er nog wel doorheen kunt kijken vanaf de binnenkant. Zo voel je je niet opgesloten in huis, maar kun je wel genieten van extra privacy. Screendoeken gaan ontzettend lang mee, maar je kunt je screendoek vervangen als dat nodig is. Je hoeft niet de volledige installatie te vervangen, wat een hoop kosten scheelt.

Rolluiken

Rolluiken zijn ideaal voor ruimtes die lekker verduisterd mogen worden, zoals de slaapkamer. Deze kunnen vanaf de buitenkant namelijk de kamer volledig verduisteren en houden alle zonnestralen buiten. Vooral in de zomer is dit ideaal, want zo houd je de slaapkamer lekker koel. Een ander bijkomend voordeel is dat het voor inbrekers en stuk moeilijker maakt om via jouw ramen binnen te komen, omdat rolluiken vrij zwaar zijn en niet gemakkelijk van buitenaf omhoog te rollen zijn. Wie wilt er niet een extra veilig gevoel als je ligt te slapen?

Shutters

Shutters zijn tegenwoordig ontzettend trendy voor binnenshuis, maar je kunt deze natuurlijk ook heel goed buiten voor de ramen plaatsen. Hierdoor zorg je echt voor een vakantiegevoel, creëer je een hoop extra privacy en zorg je er ook voor dat de warmte buitengehouden wordt. Een bijkomend voordeel is dat je ze in de winter kunt sluiten om de ruimte beter te isoleren. Hierdoor verlies je minder warmte door de ramen en houd je je energierekening op peil. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *