TV Meubel

Nederlanders kiezen vaker voor maatwerk meubels

Welke winkels bezoek jij wanneer je nieuwe meubels zoekt voor in je interieur? Steeds minder consumenten kiezen voor een bezoek aan de grote meubelboulevards. Populairder is de keuze voor bijvoorbeeld een maatwerk tv meubel, dressoir of eettafel. De keuze voor maatwerk meubels biedt verschillende voordelen. Je kunt het meubel zo laten ontwerpen, dat deze qua stijl en afmetingen goed past bij de rest van je interieur. Een van de grote nadelen van standaard modellen, is dat deze vaak niet de afmetingen hebben van je huidige meubel. Zou je dit meubel vervangen, dan moet ook de rest van de indeling worden aangepast om voldoende ruimte te creëren voor het nieuwe meubelstuk. Met maatwerk meubels voorkom je dit.

Maatwerk meubels kun je eenvoudig online bestellen

Niet alleen kun je een maatwerk meubel naadloos laten aansluiten op je persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook bestel je een houten maatwerk tv kast of eettafel eenvoudig online! Op de website van aanbieders van deze meubelen gebruik je een formulier om aan te geven wat je wensen precies zijn. Vaak heb je het meubel vervolgens al binnen enkele dagen of weken in huis, afhankelijk van de beschikbare voorraad.

Keuze voor houten meubels een hele verstandige

Kwalitatief goede houten meubelen bieden je de mogelijkheid om lichte beschadigingen aan het meubelstuk te herstellen. Iets wat bij goedkopere meubels van grote meubelboulevards veel lastiger is. Het opschuren van dergelijke meubelen maakt dat het materiaal verder wordt aangetast. Daarbij is het opnieuw lakken hiervan lastiger, dan wanneer het meubelstuk van degelijk hout gemaakt is. Ook prettig: je kunt de meubels in een andere kleur lakken als de huidige kleur je na verloop van tijd niet meer bevalt of niet goed past bij je nieuwe bank en fauteuil.

Inspiratie opdoen voor het nieuwe interieur in huis

Soms is het best lastig om voor jezelf te bepalen aan welke eisen een nieuw meubelstuk precies moet voldoen. Je bent er inmiddels uit dat je voor hout en maatwerk gaat, maar weet nog niet in welke kleur en afmetingen je het meubelstuk wilt laten afwerken. De één kijkt een televisieprogramma om inspiratie op te doen voor de aanpassingen aan het interieur thuis. De ander gaat voor het lezen van blogs op het internet. Tegenwoordig is er online ontzettend veel inspiratie te vinden. Verschillende bloggers en influencers delen hun interieurs via een persoonlijke website of een platform als Instagram en YouTube. Het brengt je op nieuwe ideeën.

Zelf aan de slag gaan met DIY-projecten

Overigens wordt niet alleen voor het maatwerk van een verkoper gekozen. Het is ook steeds populairder om zelf aan de slag te gaan met het interieur. Op internet zijn talloze DIY-projecten te vinden. Denk aan leuke projecten voor zelfgemaakte accessoires, een project voor een houten tuinbank die je zelf kunt maken en een project om met fotolijstjes tot een fraaie bekleding van de wand te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *