PVC Klik Vloer

Woningbezitters kiezen voor duurzame pvc vloer in huis

In nieuwbouwwoningen wordt vrijwel standaard voor pvc vloeren gekozen. Ook bij een renovatie van de vloer in een bestaande woning, geeft men steeds vaker de voorkeur aan een vloer van pvc. Dit is niet voor niets, want pvc vloeren zijn een hele duurzame keuze. Een van de voornaamste voordelen van pvc zit in de dikte van het materiaal. Met name een vloer die verlijmd wordt met de onderlaag is zeer dun. Het alternatief voor het verlijmen van een pvc vloer is de keuze voor klik pvc. Klik pvc is over het algemeen iets dikker, maar kan zelf gelegd worden. De keuze voor klik pvc is hierdoor voordeliger, dan die voor een verlijmde pvc vloer. Niet iedereen heeft echter de tijd om de vloer zelf te leggen. Daarbij zoeken huishoudens steeds vaker naar de meest duurzame oplossing, wat in dit geval de verlijmde variant is.

Waarom pvc vloeren een duurzame optie zijn 

De duurzaamheid van een pvc vloer zit met name in het feit, dat de warmte eenvoudig wordt doorgelaten. Het is om deze reden dat een pvc vloer vrijwel altijd gecombineerd wordt met vloerverwarming. Gebruik je thuis klassieke radiatoren? In dat geval zal het verduurzamende effect van een pvc vloer minder groot zijn. Het neemt echter niet weg, dat pvc vloeren ook andere voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan de ruime keuze die je hebt bij pvc. Kies voor een pvc visgraat vloer met houtlook, of ga voor een hele strakke pvc vloer met betonlook. Dat laatste sluit goed aan op bijvoorbeeld een stukje gietvloer in de keuken. Daar waar een visgraat vloer helemaal past bij de laatste interieurtrends.  

PVC vloer combineren met vloerverwarming

Bij de keuze voor vloerverwarming wordt aangeraden om een zo dun mogelijke vloer te gebruiken. Zou je voor relatief dikke houten planken kiezen, dan zal de vloerverwarming eerst deze planken op moeten warmen voordat de ruimte warmer wordt. Dit kost op deze manier onnodig veel energie. Energie die je bespaart, wanneer je voor een dunne pvc vloer kiest. Overigens zit de duurzaamheid niet alleen in het feit dat een pvc vloer de warmte makkelijker doorlaat dan een vloer van bijvoorbeeld hout of laminaat. Ook is een pvc vloer zeer slijtvast en zullen er niet snel vochtplekken zichtbaar worden. Iets wat bij een houten vloer wel gebeurt. Laminaat is vaak dikker en kwalitatief minder goed dan pvc.  

Verduurzaming woning steeds belangrijker binnen gezinnen 

Het verduurzamen van een woning speelt een steeds belangrijkere rol binnen gezinnen. Er wordt door het hele land gezocht naar mogelijkheden om woningen duurzamer te maken. Zelfs in die mate, dat het stroomnet langzaamaan overbelast raakt. Het is het gevolg van het grote aantal zonnepanelen wat wordt aangesloten. Naast vloerverwarming en zonnepanelen is een betere isolatie van de spouwmuur populair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *