PU Gietvloer

Met een gietvloer geef je ruimtes een strakke uitstraling

Geef ruimtes in huis een strakke, moderne uitstraling met een PU gietvloer. Het is een van de interieurtrends van 2022. Niet voor niets, want een gietvloer biedt de consument verschillende voordelen. Belangrijk voorbeeld daarvan is de duurzaamheid van deze vloeren. Waar je bij een houten vloer rekening moet houden met het risico op kringen in het materiaal, geldt dat niet voor een moderne gietvloer. Je neemt de gietvloer eenvoudig af met een doek. Kringen in houten vloeren ontstaan als men er water op laat vallen, als kinderen per ongeluk een beker drinken omstoten of wanneer zij bijvoorbeeld met hun natte schoenen naar binnen stappen.

Strakke beton ciré vloer in verschillende stijlen

Niet alleen de duurzaamheid van deze vloeren kan een reden zijn om hiervoor te kiezen. Zo biedt een beton ciré vloer, wat ook wel leef- of woonbeton genoemd wordt, het bijkomende voordeel dat deze vloeren in verschillende stijlen afgewerkt kunnen worden. Kies je voor een relatief lichte vloer, of ga je voor een vloer met een donkere tint? Een lichte vloer valt goed te combineren met verschillende industriële elementen in huis. Denk aan een stoere eikenhouten eettafel of bijvoorbeeld een klassieke, houten kast. Een beton ciré vloer met een donkere tint past goed in een botanisch ingerichte ruimte. De combinatie van dit type vloer met verschillende grote kamerplanten staat bijzonder fraai.

Bijkomende voordelen van een gietvloer

Reeds werden een aantal voordelen van een gietvloer genoemd. Aanvullend hierop geldt voor een gietvloer dat deze bij een periodiek onderhoud veel langer mooi blijft dan bijvoorbeeld laminaat of pvc. Daarbij kan laminaat, maar ook hout bol komen te staan als je met te veel water dweilt. Het herstel hiervan is vaak niet meer mogelijk; de vloer moet vervangen worden. Je hebt er bij de keuze voor een gietvloer of woonbeton geen last van. Ook is een gietvloer een hygiënische keuze, daar je geen hinder ondervindt van naden tussen planken. In deze naden blijft vrijwel altijd vuil achter. Geen fijne gedachte!

Combinatie van gietvloer met vloerverwarming

Wanneer je een gietvloer in huis aanbrengt, kan dat een goed moment zijn om de vloer te combineren met vloerverwarming. Vaak moet de bestaande vloer immers verwijderd worden. Let op, dat geldt niet voor alle soorten vloeren. Soms wordt een gietvloer over een bestaande vloer aangebracht. Er is niets fijner, dan de dag beginnen met warme voeten! Een gietvloer laat de warmte van vloerverwarming relatief makkelijk door, waardoor er niet onnodig veel energie verbruikt moet worden om de kamers te verwarmen. Van onder meer een houten vloer is bekend, dat dit materiaal de warmte veel minder goed doorlaat. Het hout zal eerst zelf verwarmd moeten worden, voordat de temperatuur in de kamer stijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *