Een perfecte home gym bouwen

Met deze tips kun je een perfecte home gym bouwen

Op het moment zijn de sportscholen in Nederland nog altijd gesloten vanwege de maatregelen die het kabinet opgelegd heeft om het opmars van het coronavirus tegen te houden. Als je een fervente sporter bent dan is dit natuurlijk vervelend. De kans is dan ook groot dat je ondertussen al wat fitness hulpmiddelen hebt gekocht op Gewichtenshop.nl waarmee je je spieren alsnog kunt trainen. Dit zul je naar alle waarschijnlijkheid doen vanuit huis. Als je inmiddels hier toch al mee begonnen bent waarom zul je het dan niet helemaal goed doen met een eigen home gym? Met de onderstaande tips zul je een sportschool in je eigen woning (of garage) kunnen bouwen. 

De ruimte kiezen

Eerst zul je natuurlijk een ruimte moeten kiezen in je huis waar je de home gym zult bouwen. Als je een extra kamer over hebt in huis die je helemaal niet gebruikt dan kun je hier natuurlijk ideaal gebruik van maken. Hier kun je dan al het fitnessapparatuur in zetten. Helaas zal lang niet iedereen daadwerkelijk zo’n lege ruimte hebben. Gelukkig is het dan alsnog zeker mogelijk om een sportschool in je eigen woning te creëren. Zo zou je bijvoorbeeld een deel van je kantoorkamer kunnen gebruiken als home gym. Ook een stuk van de garage of zolder kan hiervoor gebruikt worden. Het is bovendien zelfs mogelijk om de apparaten verspreid over het hele huis te plaatsen. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar je kunt dan alsnog sporten.

Maak de ruimte geschikt

De kamer waar je zult gaan fitnessen moet onder andere genoeg verlicht worden. Ook moet er genoeg verse lucht in komen. Anders zal het sporten niet echt leuk zijn, terwijl het ook niet echt goed zal gaan. Als er niet genoeg natuurlijk licht in de ruimte komt dan kun je ervoor kiezen om wat lampen in de hoeken te plaatsen. Een paar planten plaatsen in de home gym is ook zeker een aanrader. Hierdoor zul je het niveau van de zuurstof bijvoorbeeld verhogen, terwijl planten tevens je productiviteit verhogen. Vervolgens moet je alles uit de kamer halen wat je kan afleiden tijdens het fitnessen. Je moet immers volledig gefocust zijn op de work out waar je mee bezig bent. 

Koop fitnessapparatuur

Vervolgens moet je natuurlijk fitnessapparaten aan gaan schaffen. Als je een kleine ruimte hebt dan kun je er ook voor kiezen om het grote en dure apparatuur links te laten liggen. Het is dan juist beter om losse hulpmiddelen te kopen, waarbij je onder andere kunt denken aan een bumper plates set. Dit zal een stuk minder ruimte innemen als zo’n enorm apparaat, terwijl het ook nog eens vele malen minder geld kost. Daarnaast zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor springtouwen in plaats van een loopband als je je cardio wilt verbeteren. Het is bovendien niet nodig om direct alles aan te schaffen, je kunt je apparatuur juist ook steeds vergroten en verbeteren. Spiegels aan de muur zijn trouwens zeker nodig! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *