De juiste verlichting in de slaapkamer

De juiste verlichting in de slaapkamer

Bij het verbouwen of inrichten van de slaapkamer moet natuurlijk ook aandacht worden besteed aan de verlichting. Maar hoe zorg je ervoor dat het licht zowel sfeervol als praktisch is? En welk type lamp kun je het beste gebruiken voor de verschillende functies? In het onderstaande artikel lees je een aantal handige tips om jouw slaapkamer te voorzien van de juiste verlichting.

Kies voor LED verlichting

Maak in de slaapkamer zo veel mogelijk gebruik van LED verlichting. Deze lampen hebben niet alleen een lange levensduur, maar zijn ook energiezuinig. Het is dus een goede manier om energie te besparen in je woning. Klik hier om het ruime aanbod aan LED verlichting van webshop Directlampen te bekijken. Van eenvoudige plafondspots tot prachtige hanglampen en stijlvolle tafellampen met een ingebouwde LED-module. 

Sluit een dimmer aan

Een dimmer is onmisbaar in de slaapkamer. Het is een eenvoudige manier om de functionele basisverlichting om te toveren tot zachte sfeerverlichting. Tegenwoordig zijn veel LED lampen ook geschikt om te dimmen. Kijk dit wel altijd na op de verpakking of in de beschrijving van het product op een webshop. 

Plafondlamp als basisverlichting

Richt je aandacht eerst op de basisverlichting. Deze plafondlamp moet ervoor zorgen dat de hele slaapkamer gelijkmatig wordt verlicht. In een hele grote ruimte heb je wellicht meer dan 1 basislamp nodig. 

Warme sfeerverlichting

De slaapkamer is een ruimte om helemaal tot rust te komen. Zachte sfeerverlichting mag daarom zeker niet ontbreken. Kies voor LED lampen met een warme lichttemperatuur om een gezellige sfeer te creëren. Bijvoorbeeld door middel van een tafellamp, een paar wandlampen of een grote vloerlamp als je genoeg ruimte hebt. 

Functionele verlichting op het nachtkastje

Lees je graag een boek in bed? Zorg er dan voor dat er functionele verlichting aanwezig is. Je kunt een heldere lamp op het nachtkastje zetten of een wandlamp boven het bed plaatsen. Het is vaak fijn als ook deze lamp kan afwisselen tussen verschillende standen. Van heel fel en helder tot zachte sfeerverlichting. 

Verlichting bij de kledingkast of spiegel

Vergeet daarnaast niet om functionele verlichting te plaatsen bij de kledingkast en de spiegel. Zo kun je ook op de donkere dagen of vroeg in de ochtend zorgeloos je outfit samenstellen. Kies voor eenvoudige LED spots, kantelbare wandlampen, LED strips of een kast/spiegel met ingebouwde verlichting. 

Design van de slaapkamer verlichting

Tot slot is de uitstraling van de verlichting belangrijk voor de totale sfeer. Kies voor een design dat goed aansluit bij jouw interieurstijl. Let hierbij ook op het materiaalgebruik en de kleuren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *