Opbouwen van een Tent

Lekker slapen op vakantie

In de meeste gevallen gaan we op vakantie om lekker bij te komen van ons drukke leven. We willen even een andere omgeving en niks te maken hebben met alledaagse beslommeringen. Velen kiezen een vakantie op een camping met een camper of caravan. Ook op vakantie is het erg belangrijk om lekker te slapen. Er is niks zo vervelend als thuiskomen van vakantie en het gevoel hebben dat je toe bent aan vakantie.

Een goed bed doet wonderen

Als je een hotel boekt of je hebt een huisje gereserveerd, heb je weinig te zeggen over de kwaliteit van het bed en het matras. Dan is het hopen dat het van goede kwaliteit is. Maar ga je op vakantie met een caravan, camper of een tentje, dan heb je zeker wat te vertellen over de kwaliteit van het bed waar je op slaapt. 

De meeste mensen kiezen in een tentje bijvoorbeeld nog steeds voor een opblaasbed. Gelukkig zijn de opblaasbedden van tegenwoordig niet meer van de kwaliteit van vroeger en is er nu veel meer keuze. Het is niet meer nodig om een half uur de longen uit je lijf te blazen om vervolgens een hele nacht op een hobbelig, dun matrasje te slapen.

Omdat je door een goed matras beter slaapt en daardoor meer van je vakantie kunt genieten, is een goed opblaasbed geen overbodige luxe.

Waar let je op bij de aankoop van een opblaasbed?

Jij bepaalt natuurlijk zelf wat goed voelt om op te liggen. Iedereen heeft eigen voorkeuren. Voor twee tientjes heb je een ouderwets opblaasbed. Als jij dat voldoende vindt, dan is dat natuurlijk goed. Maar ga je voor iets meer comfort en luxe, dan is het goed om op een aantal zaken te letten.

Allereerst kijk je natuurlijk naar je budget. Niet iedereen heeft hetzelfde te besteden en niet iedereen wil er evenveel geld aan uitgeven. In de regel is het zo dat hoe meer je uitgeeft, hoe meer luxe je ervoor krijgt.

De grootte is ook belangrijk. Kijk naar de beschikbare ruimte die je hebt om het opblaasbed neer te leggen. In een klein tentje wordt het al lastig om een luxe tweepersoons luchtbed neer te leggen. Maar heb je de beschikking over een grote familietent, dan is het prima te doen.

Ook het gewicht telt mee. Ga je op doorreis en stop je bij verschillende campings? Dan is het misschien handiger om te kiezen voor een wat lichter model. Er zijn luxe modellen met een gewicht van rond de tien kilo. Als je dit steeds moet meezeulen, wordt dat misschien te zwaar. 

Let ook op de afwerking. Zeker bij de wat luxere modellen is er gelet op de afwerking. Zo lig je niet op vervelende bobbels of naden. Het is het zeker waard om daar ook even naar te kijken.

Genieten van je vakantie

Welk opblaasbed je ook kiest, het belangrijkste is dat je geniet op je vakantie en dat je voldaan en uitgerust weer thuis komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *