Werving- en Selectie Interview

De 4 voordelen van het inschakelen van een werving- en selectiebureau voor uw vacatures

Goed personeel vinden, dat kan soms best voor stress zorgen. Want waar begin je met zoeken? En hoe weet je nou of de kandidaat écht geschikt is? Elk bedrijf is natuurlijk op zoek naar iemand die hart voor de zaak heeft, maar die mensen vind je niet overal. Het lijkt voor veel ondernemers een ramp om het juiste personeel te vinden, die ze aan hun bedrijf willen koppelen. Een wervingsbureau zoals wr.nl kan dan een uitkomst bieden, omdat zij de kandidaten voor je uitzoeken. Maar, wat zijn nog meer voordelen van zo’n bureau? 

1. Dé oplossing voor kleine ondernemers

Als je een kleine onderneming hebt, heb je automatisch ook weinig mensen in dienst. Veel taken die andere bedrijven uitbesteden, door daar verschillende functies aan te hangen, voer jij bijvoorbeeld in je eentje uit. Zo ben je baas, monteur, financieel directeur en misschien wel een hele hoop meer. Al met al komt het er op neer, dat jij je handen vol hebt aan jouw taken binnen het bedrijf. Als je daarnaast nog op zoek moet gaan naar het juiste personeel, heb je waarschijnlijk geen tijd meer om te slapen. Het uitbesteden van die zoektocht aan een werving- en selectiebureau is dan de uitkomst. Zij gaan dan voor jou op zoek naar een kandidaat, dat betekent dus dat je zelf geen vacatures hoeft te plaatsen en de reacties bij hoeft te houden.

2. Kandidaten komen naar jou

Uiteraard lokt een vacature reacties uit, waardoor een kandidaat naar jou toekomt. Wanneer je een werving- en selectiebureau inschakelt, gaan zij ook actief zoeken naar potentiële kandidaten. Zij nemen dus geen afwachtende houding aan, maar zoeken proactief naar werkzoekenden. Dat betekent dus dat je nog veel meer reacties kunt krijgen op een vacature, dan wanneer je wacht tot er iemand reageert. Zij stoppen dus veel meer tijd en energie in het vinden van kandidaten, dan dat jij misschien kunt als kleine onderneming. 

3. Zij zijn van alle markten thuis

Het kan natuurlijk zijn dat jij er geen tijd voor hebt om op zoek te gaan naar personeel. Maar het kan ook zijn dat jij er simpelweg niet het juiste personeel voor hebt. Het kan namelijk zijn dat je heus wel een recruiter in dienst hebt, maar die normaal gesproken alleen zoekt naar kandidaten voor op kantoor. Als zo’n recruiter op zoek moet naar een monteur voor in het werkveld is dat natuurlijk een compleet andere zoektocht, waar iemand aan hele andere eisen moet voldoen. Het is dan lastig om te bepalen of iemand geschikt is, omdat hij/zij niet uit dat werkveld komt. Een werving- en selectiebureau hebben daar wellicht wel het juiste personeel voor en anders hebben ze wel de juiste procedures en/of technieken om de geschikte monteur te vinden. Daarnaast beschikken zij vaak over een groot netwerk van professionals. Grote kans dat jouw nieuwe werknemer daar bij zit. Uitbesteden is dan dus een betere optie, want je hebt meer kans om de geschikte kandidaat te vinden. 

4. Kandidaten worden gescreend

Het werving- en selectiebureau heeft contact met de kandidaten en screenen hem of haar vooraf. Hierdoor heb je meer kans dat je een geschikte kandidaat treft. Er is namelijk vooraf al onderzocht of de kandidaat aansluit bij de vacature. Dit voorkomt dat je veel sollicitatiegesprekken moet houden met kandidaten die vooraf al niet de juiste persoon voor de baan bleken te zijn. Zo hoef je alleen nog het sollicitatiegesprek te voeren met de kandidaten die het beste bij de vacature passen en daardoor het meest geschikt zijn. Het enige wat jij nog hoeft te doen is erachter te komen of de motivatie er is en of hij/zij in het team past. Krijg jij een goed gevoel bij de kandidaat? Grote kans dat deze kandidaat straks jouw werknemer is en daar heb jij in tegenstelling tot vorige zoektochten weinig voor hoeven te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *