Luxueuze Badkamer

Creëer een luxueuze badkamer met eenvoudige materialen

Een luxueuze badkamer kan je een gevoel van welbehagen bezorgen. Je start je dag in de badkamer en na een lange dag op het werk ontspan je in diezelfde badkamer met een hete douche of een stomend bad. Je brengt best veel tijd door in je badkamer, dus dan kan je er maar beter van genieten, toch? 

We beschouwen een mooie en goede badkamer als een luxe. We betalen zelfs veel geld om in een hotel te logeren met een fijne badkamer of in een dagje in de spa. Dus waarom zou je genoegen nemen met een kale, simplistische badkamer thuis? 

Ontwerp je badkamer slim

Een grote ruimte voelt luxueus aan, maar we hebben niet allemaal de plaats in ons huis voor een grote badkamer. Je badkamer goed ontwerpen kan de oplossing zijn. Beschik je over een kleine ruimte? Plaats er dan geen zwaar houten badkamermeubel in, maar kies voor een wastafel met lichte materialen en een open ontwerp. 

Heb je geen ruimte voor een bad, maar wil je wel graag dat gevoel van luxe? Kies dan voor een goede douche met glazen wand en een regendouchekop. De regendouche geeft je dat luxueuze gevoel, terwijl de glazen wanden ervoor zorgen dat je badkamer niet te vol of klein aanvoelt. 

Bij elkaar passende materialen en kleuren

Ook de kleuren zijn van belang wanneer je een open gevoel in je badkamer wil creëren. Donkere muren zorgen ervoor dat een ruimte kleiner aanvoelt, terwijl lichte kleuren net dat open gevoel ondersteunen. 

Trek de kleuren die je kiest door in de badkamermeubelen of creëer accenten in jouw badkamer door juist meubelen in contrasterende kleuren te kiezen. Een blauw betegelde douche, bijvoorbeeld, staat prachtig in een verder witte badkamer. Een sierlijke, hoge lavabokraan in een donkere kleur legt eveneens een mooi accent in een lichte badkamer. 

Hou je badkamer netjes

Badkamers, en dan vooral kleine badkamers, geraken soms volgestopt met spullen die daar eigenlijk niet horen. Kies dus zorgvuldig welke spullen je in de badkamer zet of bewaart. Heb je een wasruimte? Zet je wasmachine en droogkast dan niet in de badkamer en bewaar schoonmaakproducten ook niet onder de lavabo, maar op een plank in de wasruimte. 

Heb je kinderen? Bewaar het bad speelgoed dan in een elegante doos of mand. Lees je graag terwijl je in bad zit? Laat je boeken en magazines niet rondslingeren op de badrand, maar voorzie een plaats waar je ze netjes kan opbergen. Een opgeruimde badkamer voelt immers als een kleine, dagelijkse luxe. Echt waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *