Buitensauna in je tuin

Kies voor een buitensauna in je tuin

‘Op vakantie gaan in eigen tuin’ is een veelgemaakt grapje, maar kan jouw werkelijkheid worden. Je kan van jouw tuin namelijk een vakantie waardige plek maken, vooral als je er een buitensauna in zet. Waarom zou je helemaal naar een spa oord gaan, als je ook gewoon even jouw tuin in kan lopen! Wat is er nou lekkerder dan na een lange dag nog even jouw tuin in lopen om de stress en drukte eruit te zweten? En het leuke is dat je heel makkelijk er een buitensauna in kan zetten. Lees hieronder hoe eenvoudig het is om een buitensauna in je tuin te plaatsen.

Voordelen van een buitensauna

Het is al een luxe om een grote tuin te hebben waar je in de zomer van kan genieten. In de winter kom je over het algemeen amper in de tuin. Met een buitensauna kan je daar verandering in brengen. Je kan een sauna meestal in de vorm van een tuinhuis plaatsen, wat er ook nog eens tof uitziet in de tuin. Het is even een investering, maar daarna kun je er jarenlang van genieten. Het is heerlijk om samen even op adem te komen, of vrienden uit te nodigen. Het is een garantie dat zij onder de indruk zullen zijn van jouw nieuwe tuin.

Een bezoekje aan de sauna is ook nog eens erg gezond. Je verbrandt bijvoorbeeld tot wel 500 calorieën als je 20 minuten in de sauna zit. Daarnaast is een sauna ook goed voor het hart. De hartslag gaat namelijk omhoog naarmate de temperatuur stijgt, wat voor een goede conditie zorgt. Tenslotte zorgt een sessie in de sauna ook voor een zachte huid. De huidschilfers laten namelijk los door de warmte, waardoor er een nieuwe huidlaag wordt aangemaakt. 

Redenen genoeg om snel verder te lezen welke sauna’s geschikt zijn voor jouw tuin!

Type sauna’s voor in de tuin

Er zijn twee sauna’s die geschikt zijn als buitensauna, namelijk de Finse sauna en de barrel sauna. 

Finse tuinsauna

De Finse sauna is aan te raden als je van stomende warmte houdt. De temperatuur loopt namelijk snel op, waardoor het in mum van tijd erg warm is. In de sauna zijn banken die mogelijkheid bieden om te liggen of te zitten.  De Finse sauna wordt vaak in de vorm van een blokhut of tuinhuisje gemaakt. Je betaalt gemiddeld tussen de €3500 en €7000 voor een Finse sauna.

De Barrelsauna is een ronde buitensauna en doet het meest denken aan de traditionele buitensauna. De ronde vorm zorgt ervoor dat de temperatuur in korte tijd stijgt en de warmte goed verspreid wordt. Dit scheelt dus ook gelijk in stookkosten. Deze sauna is wel een wat grotere investering, je betaalt namelijk gemiddeld tussen de €6000 en €7000 voor deze buitensauna.

Een buitensauna voor je tuin is dus eerst een investering, maar het geeft absoluut meer sfeer in de tuin, is de plek om te ontspannen en geeft jarenlang plezier. Je kan contact opnemen met Saunakoning als je benieuwd bent naar de buitensauna’s voor in jouw tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *