De leukste Do It Yourself projecten

De leukste Do It Yourself projecten

Heb jij zin in een heerlijke zondag op de bank, maar wil jouw vriendin juist de handen uit de mouwen steken? Of staan de kinderen alweer om 8 uur ‘s morgens bij het bed om te vragen wat jullie vandaag gaan doen? Dan moet je toch weer wat gaan verzinnen…. Er zijn honderden leuke dingen te verzinnen. Maar, deze keer gaan we het over 3 hele verschillende dingen hebben, zodat er voor ieder wat wils is! Weer of geen weer, met deze leuke projectjes houdt je jouw kids of wederhelft wel even bezig. En, natuurlijk kun jij ook zeker jouw steentje bijdragen. Welk project gaan jullie thuis uitvoeren? 

  • Keuken veranderen

Of je nu een open of gesloten keuken hebt, in deze ruimte breng je nou eenmaal elke dag wel tijd door. En daarom is het ook best vanzelfsprekend als je zo nu en dan daar iets aan wil veranderen. Een likje verf op de muur doet al wonderen, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar een andere lamp. Met lampen kun je verschillende kanten op. De een geeft meer een huiselijke sfeer en de ander zorgt weer voor een robuuste uitstraling. Bekijk eens dit artikel, en bepaal op basis van jouw interieurstijl welke lamp het beste in jouw (vernieuwde) keuken past. Bovendien zijn er ook andere dingen mogelijk in jouw keuken. Vrolijk het bijvoorbeeld op met wat leuke plantjes of andere accessoires. 

Zijn dit toch te weinig veranderingen naar jullie idee? Misschien ben je wel uitgekeken op jouw keukenblad? Of vindt je de keukenkastjes veel te saai. Een compleet nieuwe keuken is dan misschien wat enthousiast om aan te schaffen op een zondagmiddag. Er zijn ook goedkopere alternatieven. Je kunt namelijk folie bestellen en zelf jouw keukenkastjes wrappen. Er is van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een mat zwarte folie of ga je juist voor folie met een marmeren uitstraling?

Keuken veranderingen

  • Foto’s maken

Foto’s zijn herinneringen en daar kun je er nooit genoeg van hebben! Maak een paar mooie foto’s van de kinderen tijdens een wandeling door de bossen. Of doe juist een fotoshoot met je vriend/vriendin. Met die foto’s kun je een hele hoop creatieve dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes. Je kunt met foto’s eenvoudig een memory-spel maken of een stok kaarten. En wat dacht je van een puzzel? Of een kwartetspel? Ook smartphonehoesjes kun je online laten bedrukken met jouw favoriete foto. Of wat dacht je van een muismat? Of de hoes van de iPad? Je kunt zoveel leuke dingen verzinnen, waar je foto’s in kunt verwerken. Geef je partner bijvoorbeeld een doos chocolade cadeau met een foto van jullie. Andere leuke en spontane cadeaus zijn bijvoorbeeld het ontwerpen van een fotoboek van de laatste vakantie. Of geef je vriend(in) een Samsung Galaxy S21 Ultra hoesje met een foto van de kinderen.   

  • Leer meer over het klimaat

Klimaat veranderingen

Ons klimaat blijft maar veranderen en het is dan ook noodzakelijk om duurzamer te leven. Het is belangrijk om daar zelf van op de hoogte te zijn, maar ook jouw kinderen meer te leren over alle klimaatveranderingen. Bekijk eens met het gezin, wat jullie kunnen doen om bijvoorbeeld energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken, dat alles wat bespaard wordt in de spaarpotjes beland. Wat jullie in huis het beste kunnen veranderen, kun je ontdekken door samen deze test uit te voeren. Moeten jullie de douchekop vervangen? Of gaan jullie je juist richten op het vervangen van alle lampen door LED-verlichting. Misschien moet jullie huis juist geïsoleerd worden? Of passen zonnepanelen juist het beste bij jullie gezin? Kom er snel achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *