tuin parasol

Je tuin beschermen tegen harde wind

Het weer wordt steeds beter, maar de wind blijft nog erg koud. Niet alle tuinen zijn natuurlijk vrij van wind; en zeker niet wanneer je een vrijstaande woning hebt. Zelfs wanneer je een mooie schutting om je tuin heen hebt kan deze stiekem nog best wat wind doorlaten. Met het Belgische en Nederlandse weer is het ook zeker geen slecht idee om jezelf en je tuin wat extra te beschermen tegen harde wind. Hoe je dat allemaal kan doen, lees je hier!

De juiste parasol

Een parasol doet meer dan enkel het geven van schaduw; het houdt ook een flinke hoeveelheid wind tegen. Er zijn verschillende parasols beschikbaar en iedere parasol heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Zorg er in ieder geval hoe dan ook voor dat de parasolvoet stevig en zwaar is met behulp van parasolvoet tegels. Op deze manier blijft de parasol in balans, en houdt het de wind tegen zonder zelf weg te waaien.

  • De zweefparasol
    Een zweefparasol is ideaal voor de grotere tuinen; het doek van deze parasol is namelijk best groot. Het grootste voordeel van de zweefparasol is dat het doek aan een horizontale stok gebonden zit, welke vervolgens weer in verbinding staat met een verticale stok welke in de parasolvoet geankert zit. Zo kun je er altijd onderdoor lopen en maak je optimaal gebruik van de ruimte.
  • De muurparasol
    De muurparasol is eigenlijk hetzelfde als de zweefparasol, maar zit aan de muur vast in plaats van aan een parasolvoet. Super stevig dus; maar wel wat moeilijk te verplaatsen.
  • De staande parasol
    Dan heb je ook de standaard parasol nog; de parasol waarbij het doek aan een verticale paal verbonden zit, welke weer verankerd zit in een stevige parasoldoek. Ideaal wanneer je de parasol regelmatig wilt kunnen verplaatsen.

Een winddoek

Net als een parasol kan ook een winddoek je tuin beschermen tegen harde wind. Een winddoek kan de zonnestralen filteren, schaduw geven en daarnaast ook nog eens privacy bieden; ideaal wanneer de buren in je tuin kunnen kijken. Zorg natuurlijk wel dat je het winddoek goed bevestigd en dat je een winddoek van hoge kwaliteit aanschaft. Mocht de wind eronder schieten dan moet het winddoek hier wel tegen bestand zijn.

Een natuurlijke schutting

Hoewel een houten schutting ons vaak de gewenste privacy biedt, geeft een natuurlijke schutting andere voordelen. Zo houdt een sterke haag bijvoorbeeld meer wind tegen dan enkel een houten schutting. Laat jezelf dus niet alleen omringen maar ook beschermen door de natuur in de tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *