5 beste transportsystemen voor verbouwingen en verhuizingen

Denk jij eraan om te verhuizen of zit je met toekomstige verbouwplannen? Dan is goed transport noodzakelijk om zware materialen en gerief te vervoeren. Verhuis- of transportfirma’s nemen dan wel het vervoer tussen twee plaatsen voor hun rekening, toch ben je voor het verdere sleurwerk vaak op jezelf aangewezen. Ontdek hier welke 5 revolutionaire transportsystemen jou helpen om zweet te besparen en rugklachten te voorkomen.

Rolcontainers

Je hebt ze wel eens gezien, die robuuste rolcontainers waarmee winkelmedewerkers de gangpaden van de supermarkt onveilig maken. Deze langwerpige ijzeren gevaartes zijn uitermate geschikt voor het transport van grote dozen en middelgrote materialen. De prijzen bij Manutan variëren van € 100 voor lichte modellen met beperkt laadvermogen tot € 500 voor brede modellen met een potentieel tot 720 kilogram. Daarnaast kan je kiezen uit wagens met minstens één open oppervlak en volledig gesloten karren.

Meubelrollers

Meubelrollers heb je in alle kleuren, maten én prijzen. Het betreft hier steunvlakken met transportwielen die geschikt zijn voor het vervoer van grote stukken zoals kasten en tafels. Kleine transportrollers kunnen objecten vervoeren tot en met 150 kilogram, terwijl grote modellen gewichten tot 450 kilogram de baas kunnen. Hierdoor zit er wel een significant verschil in prijs. Zo gaat de Meister Werkzeuge 0820009, met een beperkt laadvermogen van 150 kilogram, bij Conrad al de deur uit voor € 2,88. Dit terwijl de prijs voor rollers met een groter potentieel oploopt tot en met € 69,41. Maak dus eerst thuis een logistieke inschatting alvorens je het duurste model in huis haalt.

Kruiwagens en karren

Niets zo simpel in zijn eenvoud als de traditionele kruiwagen. Het is en blijft een vervoersmiddel voor de tuin, dus voor het transport van je porseleinkast of collectie Fabergé-eieren verken je best andere paden. Toch bestaan er tegenwoordig verschillende variaties op de klassieke wagen. Zo zit bij Tuinadvies de verkoop van de tuinkar momenteel in de lift. Deze kar heeft zijn ontwerp ontleend aan de aanhangwagen en moet eveneens manueel voortgetrokken worden. Bovendien zorgen de verstevigde randen voor extra bescherming van de goederen. Daarnaast zijn ook de kleine kunststoffen kruiwagens aan een opmars bezig. Zij zijn perfect geschikt voor het vervoer van kleine materialen zoals organisch afval en stenen.

Steekwagens

Steekwagens zijn bijzonder lichte karren die werken via een hefboommechanisme. Door het stalen steunvlak onder een zware doos of kast te steken, kan je gemakkelijk middelgrote objecten vervoeren. Uiterst geschikt dus voor klusjes in huis, de garage of de tuin. Bovendien zijn de meest recente exemplaren opklapbaar waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn. Net als bij andere transportmiddelen wordt de prijs vooral bepaald door het laadvermogen. Lichte modellen gaan bij bol.com de deur uit voor € 30 terwijl de zware jongens voor het dubbel van de prijs verkocht worden.  

Plateauwagens

Ooit met een grote hoeveelheid bagage op de luchthaven gestaan? Dan is de kans groot dat je ooit al een plateauwagen voortgeduwd hebt. De wagen heeft het design van een winkelwagen en dient handmatig voortgeduwd te worden. Afhankelijk van het type en prijs wordt het laadvlak extra verstevigd en worden er betere materialen gebruikt. Hierdoor neemt het laadvermogen van de plateauwagen enkel toe. De goedkoopste versies gaan bij bol.com onder de hamer voor € 30 terwijl je voor particuliere versies met groot potentieel tot wel € 100 betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *