Terrasoverkapping afsluiten met glazen wand

Je terrasoverkapping afsluiten met een moderne glazen wand

Terrasoverkappingen zijn sinds een aantal jaren een echte musthave om te hebben in je tuin. Ze zorgen er namelijk voor dat je niet alleen in de zomer buiten kunt genieten, maar ook met koudere temperaturen gezellig in de tuin kunt zitten. Dit kan echter alleen maar als je terrasoverkapping dicht is. Je sluit een overkapping makkelijk af door middel van een glazen wand. Alles wat je over die wand moet weten, staat in dit artikel beschreven.

Een glazen schuifwand

Om ervoor te zorgen dat je óók in de winter van jouw mooie tuin kunt genieten, kun je ervoor kiezen om de terrasoverkapping af te sluiten. Je kunt dat doen door er een glazen schuifwand in te laten plaatsen. Zo’n schuifdeur is erg praktisch, omdat je deze te allen tijde weer open kunt schuiven. Daarnaast heeft het een moderne uitstraling, nu het verlengstuk van jouw huis is afgesloten.


Een glazen schuifwand

Wat zijn de afmetingen?

De glazen schuifwanden zijn in veel verschillende afmetingen te verkrijgen. De lengte die jij nodig hebt, is afhankelijk van het aantal sporen. Je hebt onder andere de keuze uit een 3-rail van 2,940 mm en een 6-rail van 5.880 mm. Bovendien zijn de deuren ook in verschillende hoogtes te verkrijgen, van 1.980 tot 2.680 cm. Laat jezelf goed adviseren over de afmeting die jij nodig hebt in jouw overkapping en beslis zelf hoe breed de deuren mogen zijn. Ze zijn te verkrijgen in 64, 82 en 98 cm. 

Hoe zit het met de veiligheid van glazen wanden?

Iets van glas is al snel onveilig, want wat als je kleine kinderen hebt en het glas opeens springt? De glazen schuifwanden van Foravida zijn gemaakt van gehard glas. Dit betekent dat als het glas kapot gaat, het in duizenden onscherpe stukjes breekt. Dit veiligheidsglas verkleint de kans op ongelukken en verwondingen. Buiten de veiligheid om, zijn de deuren van hoog kwaliteit gemaakt en is het glas extra helder. 

Welke accessoires kan ik erbij aanschaffen?

Een terrasoverkapping kan uitgebreid worden met verschillende accessoires, om het een stijlvolle en luxere uitstraling te geven.
– Deurgrepen: met een deurgreep komen er natuurlijk minder vlekken op het glas. En het is natuurlijk veel handiger om de deuren open te schuiven.
– Tochtstrip: hiermee kun je de overlapping van de deuren afdichten, zodat er geen tocht, regen of ongedierte naar binnen kan komen.
– Sierstrip: deze strip zorgt voor een strakke en nette omlijsting van het glas.
– Glasopvang: deze gebruik je om een schuifwand af te sluiten aan de muur of aan een staander.


Accessoires van een glazen wand

Hoe kan ik de glazen wand plaatsen?

De glazen deuren worden altijd geleverd met een duidelijke handleiding, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Je kunt de glazen wand namelijk gemakkelijk zelf in jouw terrasoverkapping plaatsen, samen met wat hulp van handige vrienden/familieleden. Is dat bij jullie thuis geen optie? Dan kun je altijd nog een montageservice of vakman inhuren om jouw terrasoverkapping compleet te maken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *