Tuinmeubelen trends van 2019

Alle tuinmeubelen trends van 2019 op een rijtje

De zomer mag dan wel voorbij zijn, dat betekent niet dat je niet meer kunt genieten van jouw tuin. We zien steeds vaker dat een deel van de tuin is bedekt, zodat je ook met koude dagen nog heerlijk kan genieten van het verlengde stuk van je woning. Dit wordt meestal mogelijk gemaakt door een heater of haard. Naast deze trend, zijn er nog een aantal tuinmeubelen trends, wij zetten die van 2019 voor jou op een rijtje.

1. Textileen loungesets en tuinsets

Zoals eerder gezegd, is het een echte trend om de tuin als verlengstuk van je woonkamer te gebruiken. Dit jaar doen we dat door middel van textileen loungesets aan te schaffen. Deze meubelen geven het huiselijke gevoel van binnen, waardoor het lijkt of je op een echte bank in de woonkamer zit. In tegenstelling tot zo’n bank, hebben de textileen loungesets een aantal fijne outdoor kenmerken. De stof heeft een hoge weerbestendigheid, waardoor kussen snel opdrogen. 

2. Botanische stijl

Een tuin vol met planten is weer helemaal van deze tijd. Ze geven een toevoeging aan een trendy interieur en zorgen voor een natuurlijk geheel. De tropische en zeldzame planten passen helemaal in de botanische stijl en zijn één manier om meer sfeer te creëren aan jouw tuin. Ook als jouw tuin overdekt is, kan het zeker een plant gebruiken, denk dan bijvoorbeeld aan een klimop, die de lucht kan reinigen, zonder dat jullie in de kou hoeven te zitten. 

Botanische stijl in de tuin

3. Moderne tuinmeubelen

De moderne loungesets zijn al een paar jaar een trend, het is dan ook geen verrassing dat deze in 2019 voortzet. Deze sets zijn vaak gemaakt van aluminium, het perfecte materiaal voor in je tuin. De sets zijn licht van gewicht en hebben weinig onderhoud nodig. Deze moderne stijl is goed te combineren met de botanische stijl. Je kunt deze tuinmeubelen kopen bij tuinmeubelen.nl

4. Ronde en ovale tafels

Ronde en ovale tafels nemen niet alleen minder ruimte in beslag, maar zorgen er ook voor dat je dichter bij elkaar zit. Met zo’n vorm tafel creëer je dus meer ruimte en meer gezelligheid. Naast deze praktische redenen, staat een ronde of ovale tafel ook veel mooier als je tuin een strak design heeft, de ronde vorm valt al snel op en dat geeft een mooi contrast aan het verlengde stuk van jouw woonkamer.

5. Smalle tafels

Wat ook meer ruimte kan creëren zijn smalle tafels, maar dan in een rechthoekige vorm. Een eettafel weglaten kan natuurlijk ook, vooral als die weinig tot nooit gebruikt gaat worden. Ruil dan je eettafel in voor kleine bijzettafeltjes of salontafels. Deze vallen minder in het zicht en creëren dus meer ruimte én ze zijn nog eens hartstikke handig! Met kleine bijzettafels of zijtafels, kan iedereen makkelijk bij zijn drankje en daarmee wordt het ultieme comfort gecreëerd.
Smalle tafel trend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *