Interieur Design

Je huis een make-over geven, dat doe je zo!

Uitgestaard op die doffe muren, kan die deurlijst wel een likje verf gebruiken en is je woonkamer dringend toe aan een opfrisbeurt? Dan is het hoog tijd voor een make-over van je woning! In deze blog geven we je enkele tips hoe aan zo’n make-over begint. 

Prep je huis

De eerste stap naar een fris, nieuw huis is een goede voorbereiding. Tijd dus om eens door alle kasten te gaan en die bureau helemaal op te rommelen. Alle onnodige spullen aan de kant te schuiven (of beter nog: op te ruimen en wat je niet meer nodig hebt weg te gooien). In een opgeruimd huis heb je veel meer ruimte om na te denken en je make-over plannen en ideeën om te zetten in actie. Wil je echt eens met de grove borstel door je huis? Dan kan je beroep doen op een schoonmaakfirma voor een professionele schoonmaak. Een fris en proper huis voelt nu eenmaal anders, je kan er je ideeën makkelijker laten stromen en je voelt je beter. 

Maak een make-over lijstje 

Waar het vaak misgaat bij een make-over? Een chaotische planning! Wij zijn fan van lijstjes. Lijstjes ordenen je gedachten en geven je rust in je hoofd. Neem dus een blad papier en een pen en ga na welke kamers je in een nieuw jasje wil zien. Ga je meteen voor het hele huis of werk je in fases? We raden je aan dat laatste te doen, maar wie weet heb jij andere plannen. Werk je per kamer dan kan je een overzicht maken van welke taken daar moeten gebeuren. Voor welke zaken heb je hulp nodig? Welke dingen kan je zelf? Wil je de slaapkamer in een trendy groene kleur maar ben je zelf niet erg handig in schilderen? Zoek dan naar lokale schilders in Mechelen, Antwerpen of Gent die je een handje kunnen helpen. Gegarandeerd professioneel resultaat! 

It’s all in the details hunny!

Zijn de schilderwerken achter de rug? Dan is het weer aan jou! It’s all in the details! Bij een make-over horen natuurlijk ook nieuwe spulletjes en we denken daarbij aan meubels, maar ook details kunnen een groot verschil maken. Kleine decoratie zoals een leuk kussen, enkele toffe planten, een leuk statement piece zoals een designer kandelaar of fruitschaal of een nieuwe boekenkast. Ze kunnen allemaal wonderen doen voor je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *