Archicad

BIM processen naar het hoogste niveau tillen met de juiste software

Zoals je waarschijnlijk wel bekend is, staat BIM voor Building Information Modelling, oftewel de vervaardiging van digitale bouwmodellen. Dit digitale model vormt een virtuele weergave van het bouwwerk en koppelt geometrie en informatie aan elkaar. Van elk element zijn dus ook de technische eigenschappen beschikbaar. BIM helpt bouwbedrijven, maar ook andere partijen die bij bouwprojecten betrokken zijn, met het behalen van de gestelde termijnen én kwaliteitseisen. Miscommunicatie tussen verschillende partners wordt dankzij deze software een stuk minder waarschijnlijk.  

Software van waarde tijdens de ontwerp-, bouw- en renovatiefase

BIM software zorgt voor een aanzienlijk betere informatie-uitwisseling en is een belangrijke factor om een project in goede banen te kunnen leiden. Bij deze BIM-processen worden alle partijen, van architecten tot aannemers, die een aandeel hebben in de bouw, betrokken. BIM software is belangrijk in de ontwerp- en bouwfase, maar ook in een later stadium kunnen de 3D-modellen opnieuw worden gebruikt. Zo is bij een eventuele renovatie direct alle benodigde informatie beschikbaar. 

Dé BIM software voor projecten van uiteenlopende omvang

KUBUS is dé specialist op het gebied van BIM software voor innovators. Je bent er aan het juiste adres voor de meest complete en zeer intuïtieve BIM software, zoals Archicad. Dit ontwerp- en tekenpakket, gebaseerd op het CAD-systeem, maakt het mogelijk zowel aan een 2D- als 3D-model van een gebouw te kunnen werken. Archicad is afkomstig van het Hongaarse bedrijf Graphisoft. KUBUS is hiervan binnen de Benelux de exclusieve distributeur. Archicad wordt voor projecten van uiteenlopende omvang gebruikt. Het biedt je bovendien tal van mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. 

De software die je de meeste BIM mogelijkheden biedt

Archicad biedt zijn architecten de hoogst mogelijke efficiëntie en staat je toe je creatieve vrijheid optimaal te gebruiken. Archicad is continu in ontwikkeling en door architecten ontworpen. Getekende objecten kunnen onbeperkt worden gewijzigd. Elke wijziging die wordt aangebracht, wordt overal doorgevoerd. Archicad is zo ideaal voor het vervaardigen van technisch zeer gedetailleerde tekeningen, 3D modelleren en meer. 

De BIMx extensie

Als gebruiker van Archicad kun je de BIMx tool toepassen. Deze tool brengt je ontwerpmodel tot leven, doordat je deze in 3D kan presenteren. Nog voordat er een steen is gelegd, kun je door het gebouw heen lopen. De BIMx extensie is zo een belangrijke marketingtool geworden. Dankzij het duidelijke en complete beeld is het iedereen tot in de puntjes helder hoe het project in elkaar zit. Dit dringt het risico op miscommunicatie nog verder terug. Als gebruiker van de Archicad software kun je op twee manieren een BIMx oftewel hypermodel vervaardigen: via de wizard en via de Publisher Set. Die laatste heeft nog iets meer mogelijkheden. 

De BIMcollab Cloud 

Behalve deze software extensie kun je als verantwoordelijke van een bouwproject ook gebruikmaken van een issuemanagement platform. Dit heet BIMcollab Cloud. Je kunt met behulp hiervan issues gestructureerd en centraal opslaan en vervolgens met anderen delen om deze zo snel mogelijk op te lossen. Wanneer issues worden bijgewerkt, zijn deze meteen in de Archicad software zichtbaar. BIMcollab Cloud is uitgeroepen tot ’s werelds meest veelzijdige issue management platform, omdat het kloven tussen verschillende BIM applicaties weet te overbruggen. Ook BIMcollab Cloud is via KUBUS verkrijgbaar. 

De BIMcollab ZOOM

BIMcollab ZOOM integreert het bekijken en valideren van bouwmodellen geheel in de BIMcollab Cloud. Het kent verschillende manieren om zogeheten clashes te visualiseren. Issues kun je in een vroeg stadium communiceren via de BIMcollab Cloud. De toepassing geeft dus tot in detail inzicht in de kwaliteit van je digitale model én alle issues. BIMcollab ZOOM en Cloud kunnen beide gebruikt worden i.c.m. Archicad, maar ze werken niet op basis van Archicad. Benieuwd naar meer informatie omtrent de werking en mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van KUBUS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *