Raamdecoratie

Interieur opfrissen? Vergeet je raamdecoratie niet!

Je wil je interieur opfrissen met een vers likje verf, een leuk behangpapier, nieuwe woonaccessoires en als finishing touch: nieuwe gordijnen. Met deze tips wordt je interieur helemaal wat je voor ogen had en een plek waar jij je hélemaal thuis kan voelen. 

Start met een vision board

Voor je aan het klussen slaat en verf, behangpapier en raamdecoratie gaat bestellen, is het uiteraard belangrijk om een goed idee te hebben van waar je naartoe wilt. Hou je van strak en modern, of eerder landelijk. Wil je een eenvoudige Scandinavische stijl, of vind je industriële elementen wel leuk? Om je stijl te bepalen kan je aan de slag gaan met een vision board. Verzamel foto’s van interieurs die je leuk vindt, bijvoorbeeld uit tijdschriften of op Pinterest en probeer daar een lijn in te vinden. Dat is dan de stijl waar je naartoe wilt en de leidraad die je kan volgen. Met dat vision board in gedachten kan je daarna op zoek gaan naar de juiste kleuren, materialen en accessoires. 

Accenten leggen

Wanneer je accenten wil leggen in je interieur, kan je dat op verschillende manieren doen. Ook de ruimte bepaalt mee waar je die accenten het beste legt. Zo kan je de ruimte net groter, of net knusser laten lijken met het accent op de juiste plaats. Heb je een lange, smalle kamer? Dan kan je kiezen voor een accentmuur aan de korte zijde zodat de kamer breder gaat lijken. Een ongezellig hoog plafond laat je lager lijken door er een donkerdere tint op te zetten. Heb je grote raampartijen? Met goed gekozen raamdecoratie op maat kan je ze extra in de verf zetten. Zo kan je voor mooi doorhangende gordijnen kiezen die als een waterval langs je raam hangen. 

Vergeet de lichtinval niet

Hou bij de keuze van kleuren en materialen in je nieuwe interieur ook rekening met de lichtinval. Met enkel een klein raam op het noorden wil je natuurlijk zoveel mogelijk licht binnen krijgen en kies je beter niet voor zware of donkere gordijnen. Heb je een groot raam op het zuiden of langs de straatkant? Dan is inkijk van buitenaf misschien niet zo wenselijk, maar verduistering net wel. Met eenvoudige glasgordijnen krijg je niet alleen een mooi diffuus licht in de kamer, het zorgt ook voor de nodige privacy. Verduisterende overgordijnen zorgen dan weer dat de zon buiten blijft op warme zomerdagen. Op koude winteravonden houden ze de warmte binnen en creëren ze een extra gezellig gevoel.

 

Wil je meer artikelen lezen, kijk dan op Bouwgids.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *