Je huis verbouwen

Wil jij ook je huis laten verbouwen? Wij geven je drie onderhandeltips!

Je bent van plan je huis eens flink onder handen te nemen, het is tijd voor een verbouwing. Vaak komt er veel bij kijken om je droom te verwezenlijken en dan willen er nog wel eens wat details aan je oog ontsnappen. Met deze drie onderhandeltips zal niets je ontgaan en maak je van de verbouwing een geweldig succes.

De offertes

Vraag nooit een enkele offerte aan, bel gerust drie of vier verschillende bedrijven op. Op die manier kun je beter vergelijken wat de plus en min punten zijn van een bedrijf en waar je goedkoper uit bent. Sommige bedrijven rekenen bijvoorbeeld voorrijkosten welke op kunnen lopen tot ruim honderd euro. Andere bedrijven hebben inclusief montage prijzen waardoor ze misschien op het eerste ogenblik duurder lijken, maar eigenlijk goedkoper zijn.

Wil je bijvoorbeeld een offerte voor een dakkapel dan is het raadzaam in ieder geval aan te geven dat je een offerte wil hebben inclusief:

  • inmeten
  • fabricage
  • afwerken
  • montage
  • levering

Als je de verschillende offertes eenmaal hebt, dan is de eerste tip om de verschillen te zoeken. De offerte voor een dakkapel is bij bedrijf A duurder als bij bedrijf B, maar het verschil zit bijvoorbeeld alleen in de inmetingskosten en voorrijkosten. Dan kun je het duurdere bedrijf best bellen om daar eens over te onderhandelen.

Geef aan dat je best interesse hebt om de verbouwing bij het bedrijf te doen, maar dat de inmetingskosten en voorrijdkosten hoger zijn dan bij andere bedrijven. De kans is groot dat het bedrijf zal zakken in de prijs om zeker te zijn dat je toch bij hun de order plaatst.

Onderhandel met oog op het seizoen

Bij het onderhandelen vergeten veel mensen vaak het seizoen. Als voorbeeld nemen we voor het gemak de aanleg van een tuin. De meeste mensen vragen in de lente offertes aan bij de hovenier om de tuin te doen. De hovenier komt aan het begin van het warme seizoen om in het werk, de prijs zal dus vrij hoog zijn. Vraag je echter net na de zomer de offerte aan kan het vaak goedkoper. Het meeste werk zit er op (in de winter doet vrijwel niemand de tuin) en net nog even een klant meepakken is vaak wel iets waar het bedrijf oren naar heeft.

Vraag welk seizoen rustig is voor het bedrijf en geef aan dat je best in die periode je verbouwing wil laten doen als het dan iets goedkoper kan.

Denk er nog even over na

Er een nachtje over slapen kan nooit kwaad, zelf al weet je vrijwel zeker dat je het juiste bedrijf hebt gevonden. Zodra de opdracht helemaal is uitgewerkt geef je aan er nog een nachtje over te willen slapen. Dit geeft je de tijd om alles nog een keer goed door te nemen zodat je er zeker van bent dan je geen details vergeet.

Het bedrijf heeft op dit moment al vrij veel energie in je gestoken met het maken van de offerte, op dit moment willen ze je als klant niet meer kwijt wat je een sterke onderhandelingspositie geeft. Bel twee dagen later op om aan te geven dat je er klaar voor bent, maar dat je bijvoorbeeld de installatiekosten toch wel hoog zijn. De kans is groot dat het bedrijf je een korting aan zal bieden om toch de order binnen te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *