Een Schoon Terras

In 5 stappen naar een schoon terras

Je terras wil je natuurlijk zo lang mogelijk schoon houden. Maar vaak is het plezier van korte duur. Een maand na de grote schoonmaak komt het eerste onkruid alweer omhoog, en zie je de groene aanslag alweer verschijnen. Zonde van je tijd. Gelukkig is er een manier om langer van je schone terras te genieten. Specialist JAKI legt hieronder uit welke 5 stappen je het beste kunt volgen. 

1. De voorbereidingen

Een goede voorbereiding is ook in dit geval het halve werk. Zorg dat het terras helemaal leeg is. Verplaats je tuinmeubels, windlichten, planten en je barbecue naar een plek in de tuin die je niet hoeft te behandelen. 

Daarna is het tijd om het grove vuil weg te halen. Denk aan bladeren, takjes, zand, onkruid en steentjes. Met een harde bezem haal je het meeste wel weg. De voorbereidingen zijn nu gedaan. Tijd voor de volgende stap. 

2. Stoomreinigen

Nu is het tijd voor de stoomreiniger. Met de stoomreiniger haal je al het overgebleven vuil weg en dood je het overgebleven mos en onkruid. Voor je verhoogde borders gebruik je het beste een hogedrukreiniger.
Let op: gebruik de hogedrukreiniger niet voor je tegels. Dat maakt de tegels ruw, waardoor vuil zich makkelijker hecht.

Je hebt nu een compleet gereinigd terras. De volgende stappen zorgen ervoor dat de komende tijd ook zo blijft. 

3. Algen en schimmels doden

Het terras lijkt nu al schoon. Maar er zitten nog steeds een hoop algen en schimmels op de tegels. Die zie je niet met het blote oog, maar ze zitten er echt. Deze algen en schimmels zorgen ervoor dat groene aanslag en onkruid snel weer terugkomen. 

Daarom spuiten wij de tegels altijd in met een milieuvriendelijk middel. Dit middel doodt de overgebleven algen en schimmels. Zo blijven mos, onkruid en groene aanslag lange tijd weg.

4. De tegels impregneren

Om het terras langer schoon te houden, impregneren we de tegels. Deze impregnant voorkomt dat vuil en aanslag zich hechten aan de tegels. Door deze behandeling blijft je terras de komende jaren onderhoudsarm. 

5. Kleurverdieper aanbrengen

De laatste stap voegt extra kleur toe aan je tuin. Letterlijk. Met de kleurverdieper komen je tegels helemaal tot leven. De kleuren worden intenser. Daardoor zien ze eruit alsof ze nog maar net gelegd zijn. 

Voordelen van een onderhoudsarm terras

Deze aanpak heeft een aantal voordelen. Ten eerste kost het je bijna geen tijd en moeite om je terras ook echt schoon te houden. Door de intensieve behandeling hoef je niet elke maand opnieuw te schrobben. Het scheelt je dus een hoop tijd en energie. 

Ten tweede ziet je tuin er gewoon een stuk beter uit. Dat nodigt veel meer uit om ook daadwerkelijk gebruik te maken van je tuin. Zowel voor jezelf als met vrienden en familie. Ook in de herfst en de winter blijft je tuin er fris uitzien. Wel zo prettig als je tijdens de gure dagen vanuit huis je tuin inkijkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *