terras

In 5 stappen je tuin omtoveren tot een prachtig terras

Heb je al een tijd niets aan je tuin gedaan of ben je simpelweg toe aan een update? Deze zomer wil je gezellig buiten kunnen zitten in het zonnetje. Klinkt als veel werk? Geen paniek, wij helpen je in vijf simpele stappen aan het terras van je dromen!

Bepaal je budget

Stap 1 is het simpelst, maar misschien wel het lastigst. Allereerst moet je namelijk je budget bepalen. Hoeveel geld wil je besteden aan je nieuwe tuin? Wil je het grootschalig aanpakken of kies je juist voor een kleine renovatie. Jij bepaalt het zelf! Zorg dat je een duidelijk maximum bedrag hebt afgesproken met jezelf en vanuit daar kunnen we verder werken naar de volgende stap. 

Kies je stijl

De volgende stap is het maken van een inspiratiebord. Pak een stapel woonmagazines bij elkaar, surf Pinterest af en bekijk de reclamefolders voor tal van inspiratie. Knip je favorieten uit en maak een heus moodboard. Dit gaat je helpen om je eigen stijl te vinden.

Gebruik de juiste materialen

Stap 3 is de bestrating en de andere harde materialen uitzoeken. Waar wil je tegels leggen en waar wil je juist perkjes open houden voor planten. Denk eraan om voldoende ruimte voor planten (lees: afwatering) te behouden. Bijvoorbeeld langs de zijkanten van je terras. Zo kan het regenwater gemakkelijker weglopen en staat niet straks je gloednieuwe terras onder water! Denk daarnaast ook al welke soort tegels je mooi vindt en of je een schutting wilt plaatsen. 

Vul in met groen

Daarna komen we bij de groene stap, namelijk het uitkiezen van planten en bomen! Je hebt mooie fruitbomen, bijzondere struiken en bloemen en prachtige klimplanten. Je kunt plantentafeltjes plaatsen, een pergola plaatsen waar struiken omheen kunnen groeien of een stoere klimplant tegen je schutting aan laten klimmen. De keuze is enorm en je kunt alle kanten op. Voordat je door de bomen het bos niet meer ziet, geven we je hier wat houvast. Ons advies is om zoveel mogelijk te kiezen voor inheemse bloemen en planten. Voor je het weet zit je tuin dan vol bijen en vlinders. De natuur zal je dankbaar zijn!

Maak het gezellig

De laatste stap is het inrichten van je terras. Wat dacht je van lekkere luie ligstoelen of een fijn zwembad? Misschien wil je wel een fijne plek inrichten om je fietsen te kunnen stallen. De opties zijn reuze en net wat jij belangrijk vindt! Heerlijk dineren in je nieuwe tuin doe je natuurlijk aan een toffe houten tuintafel met stoelen. Want wat is er nu meer luxe dan in je eigen tuin romantisch kunnen dineren bij ondergaande zon? Juist, niets dus! Of wat dacht je van een uitgebreid zondags ontbijt met bubbels? Kortom, jij komt je tuin niet meer uit deze zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *