Houtafval

Hout- en groenafval: wat kun je er het beste mee doen?

Je herkent het vast: bij het verbouwen van een woning komt er vaak het nodige afval vrij. Of heb je binnenkort je eerste grote verbouwing gepland? Dan is het verstandig om je alvast goed in te lezen, want wat doe je nou met al dat afval? Gelukkig kun je gemakkelijk én voordelig een houtafval of groen afval container huren om het afvalhout in te storten. Deze komt in verschillende maten. Zo vind je geheid één die bij jouw klusje past. Wij brengen je op de hoogte van alles wat je moet weten. 

Wat voor afval mag er wel en niet in een houtafval container? 

De eerste vraag die je jezelf hoort te stellen, is natuurlijk of jouw afval wel in zo’n container mag. Er zijn veel soorten sloophout, afvalhout en houtafval die je mag afvoeren. Dit is hardboard, geperst hout, geplastificeerde houtsoorten, zachtboard, houten meubels, MDF, geschilderd/geverfd hout, kozijnen, A-hout, B-hout, houten pallets, houten deuren, houten planken, houten platen, houten tafel, spaanplaat, laminaat en parket. Wat niet in de houtcontainers mag zijn bielzen, beschoeiing hout, geïmpregneerd hout, gewolmaniseerd hout, bomen, struiken, planten, meubels met overige verontreiniging zoals kussens of bekleding, hout met een kunststof laag, hout behandelt met carboleum, C-hout en andere verontreiniging zoals bijvoorbeeld glas.

Hoe huur ik een houtafval container?

Als je er helemaal klaar voor zit, is het tijd om een hout container te huren. Ga eerst na welk formaat het meest geschikt is voor jouw renovatie. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken bij Afvalcontainer-Holland.nl. Hier kun je een container huren in de volgende formaten: 3m³, 6m³, 10m³ (gesloten of ongesloten) en 12m³. Om je alvast een idee te geven, hebben ze kort uitgelegd wat er in elk formaat past. De inhoud van een container van 3m³ staat bijvoorbeeld gelijk aan ongeveer drie aanhangwagens gevuld met hout afval. Heb je iets meer? Dan ga je uiteraard voor een container van 6m³. Hier past dubbel zoveel in. Heb je nog meer houtafval te verwerken, sta dan zeker stil bij grote container van 10m³ of zelfs 12m³. De container van 10m³ is ook te huren in een gesloten uitvoering. Extra fijn als je een lange tijd bezig bent. 

Groenafval

Wat als ik met groenafval zit? 

Zoals je net hebt gelezen, mag groenafval niet in een houtafval container. Denk hierbij aan takken, struiken, planten, boomstammen, bladeren, riet en gras. Maar waar kun je dit dan kwijt? In een groen container natuurlijk! Deze zijn er in vijf verschillende formaten van 3m³ tot 12m³. Om je ook hiervan een idee te geven, passen er 10 volle kruiwagens van 100 liters in 1m³. Zelfs in de kleinste container kun je dus enorm veel kwijt. Twijfel je? Dan kun je altijd nog contact opnemen met een huurbedrijf. Ze staan namelijk maar al te graag voor je klaar.

Hoe voer ik het afvalhout af?

Wanneer je het afvalhout hebt verzameld in de container, is het afvoeren slechts een eenvoudig klusje. Wanneer je een houtafval container hebt gehuurd, wordt dit alles eigenlijk voor je geregeld. Van het leveren tot uiteindelijk het hout afvoeren toe. De verwerking is dus niet jouw probleem, want dit wordt voor je gedaan. Heel fijn!

Houtafval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *