Straatbankje

Hoe we straatmeubilair overal terugvinden in ons straatbeeld

Met meubilair binnen in het huis zijn we natuurlijk al reeds bekend. Maar wist je ook dat er zoiets bestaat als straatmeubilair? Het klinkt wellicht wat opmerkelijk, maar je hebt er in het dagelijks leven vaker mee te maken dan dat je op het eerste gezicht zou denken. In dit artikel nemen we enkele van de meest voorkomende straatmeubilair met je door en welke voordelen het voor jou en anderen met zich meebrengt.

We komen het overal op straat tegen; meubilair, speciaal op maat gemaakt en duurzaam vervaardigd. Zowel in het bedrijfsleven, overheidsinstellingen, maar ook op scholen. Het is overal terug te vinden in de gemeentes en provincies.

Zitbanken

Wie kent ze niet; de kleine zitbankjes op straat of in het park? Om eventjes tot rust te komen na het hardlopen of wandelen… Of wellicht om stiekem even te genieten van de zon in de zomer.

Er zijn diverse soorten zitbanken beschikbaar. De houten variant is zeer stevig en gemaakt van duurzaam hout. De houten elementen zijn daarbij gemaakt van FSC® verantwoord hout.
De bank wordt compleet gemonteerd en maatwerk is altijd mogelijk.

Een metalen variant is ook een optie. Gefabriceerd uit diverse staalsoorten, die zorgen voor extra stabiliteit en bescherming tegen vandalisme. Een roestvrijstalen constructie behoort tevens tot de mogelijkheden. Uiteraard wordt deze bank ook weer compleet gemonteerd geleverd.

De kunststof variant kent een zeer breed assortiment dat bestaat uit diverse vormen, maten en kleuren. Het product is daarnaast gemaakt uit een combinatie van gerecycled kunststof en composiet. De bank wordt zoals altijd compleet gemonteerd en afgeleverd.

Afzetpalen

Een afzetpaaltje kan voor veel frustratie zorgen, maar is helaas vaak wel noodzakelijk om de goede orde te bewaren. Het paaltje zorgt er voor dat voorbijgangers niet kunnen passeren, waardoor het overige verkeer veilig zijn weg kan vervolgen.

We kennen daarbij diverse mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een uitneembaar paaltje of een vast gemonteerd paaltje. Maar ook een verzinkbare versie (vezips), die je door middel van een sleutel kunt ontgrendelen. Deze verzinkbare paaltjes verdwijnen vervolgens automatisch in de fundatie, waardoor men kan passeren. Daarnaast is er ook nog een optie voor een paal van flexibele kunststof.

Fietsenrekken

Een fietsrek is benodigd om fietsen netjes te kunnen opbergen. Het geeft tevens een bedrijventerrein of schoolplein een opgeruimde en daarnaast ook een nette uitstraling. Daarbij verkleint het ook nog eens de kans op diefstal. Robuust en stevig, gemaakt van hoogstaande kwaliteit en zeer scherp geprijsd.

Afvalbakken

Een onmisbaar element op straat om je omgeving schoon te kunnen houden; de afvalbak. Wij mensen zorgen nu eenmaal voor afval, maar dient vervolgens natuurlijk ook weer opgeruimd te worden. Afvalbakken zijn daarom essentieel in ons straatbeeld. Ze zijn in diverse formaten en kleuren te leveren en zijn daarnaast bijzonder duurzaam. Door zijn robuuste constructie en RVS-uitvoering kan het wel tegen een stootje. Een variant in beton met poedercoating afwerking is ook beschikbaar.

Daarnaast bestaat het straatmeubilair ook uit rokersafvalbakken en hondenpoepbakken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan fietsoverkappingen en parkeerbeugels. En vergeet niet de bloem- & plantenbakken, die onze dorpen en steden weten op te fleuren met de mooiste bloemen en planten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *