Rolsteiger

De voordelen van een kamersteiger

Een rolsteiger maakt het je net wat makkelijker tijdens het uitvoeren van een interieurklus of een behang- of verfklusje. Voorzien van zijn stevige behuizing zul je een stuk veiliger werken ten opzichte van een instabiele ladder. De ferme constructie van een rolsteiger staat stevig op zijn poten, waardoor de kans op ongevallen tevens een stuk kleiner zal worden.

Daarnaast kun je met behulp van een kamersteiger een stuk efficiënter te werk gaan. Zo kun je eenvoudig al je benodigde materialen en gereedschappen mee naar boven nemen, zoals verf en kwasten. Omdat je alle benodigdheden direct bij de hand hebt hoef je niet telkens op en neer en dat bespaart weer tijd.

Doordat er wieltjes onder zijn gemonteerd, ben je ook erg mobiel en kun je de steiger voor elke ruimte optimaal gebruiken. De wieltjes kunnen daarnaast ook vastgezet worden voor extra stabiliteit, zodat de gehele constructie nauwelijks meer kan verschuiven. De constructie is tevens zeer eenvoudig op te zetten en zo kun je dus in no time aan de slag!

Verschil rolsteiger en kamersteiger

Door veel mensen worden de rolsteiger en de kamersteiger nog weleens door elkaar gehaald. In principe is er ook weinig verschil te herleiden in beide steigers. Het is daarbij wel handig om jezelf af te vragen waar je de steiger voor wilt gaan gebruiken; in huis of buiten? Een kamersteiger laat zich namelijk meer lenen voor klusjes binnen in het huis en de rolsteiger meer voor klusjes buiten. Beide steigers mogen daarentegen wel voor zowel binnen als buiten gebruikt worden. Let daarbij wel op de veiligheidsvoorschriften waar je je te allen tijde aan dient te houden.

Een kamersteiger is dus meer geschikt voor de klusjes binnenshuis, zoals schilderen… Maar ook voor kleine klusjes buiten zoals de dakranden schoonmaken. Een rolsteiger daarentegen is meer bedoeld om op hoogte te werken. Bijvoorbeeld ook schilderen, maar ook om verlichting aan te brengen.

Voor- en nadelen

Voor beide opties zijn enkele voordelen en uiteraard ook nadelen te noemen. We hebben ze dan ook overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Kamersteiger:
– De opbouw kan uitgevoerd worden door één persoon.
– Diverse maatvoeringen zijn beschikbaar.

Rolsteiger:
– De steiger is voorzien van zwenkwielen + spindels
– Eenvoudig in diverse hoogtes verstelbaar

Nadelen

Kamersteiger:
– Zwenkwielen zijn niet apart verstelbaar

Rolsteiger:
– Er zijn minimaal twee personen nodig bij de opbouw

Welke kamersteiger moet ik kiezen?

Dan rijst nu de vraag; welke steiger sluit het beste aan op mijn wensen? Je dient daarbij jezelf enkele vragen te stellen. Hoe hoog wil ik de stellage hebben? Is er voldoende bewegingsruimte? En staat de steiger op een stabiele ondergrond? Bij het beantwoorden van deze vragen wordt na het lezen van dit artikel direct duidelijk welke constructie het beste past bij jouw klus. Alvast veel succes bij het klussen en zorg ervoor dat je veilig klust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *