Verbouwde Badkamer

Hoe vind je de beste vakman voor een verbouwing?

Bij een verbouwing komt veel kijken. Er moet namelijk vaak veel onder handen genomen worden. Er wordt gesloopt, geknutseld en weer opgebouwd. En dat kun je niet altijd alleen. Daarom lees je hier hoe je de beste vakman vindt die je daar bij kan helpen.

Wat vooraf gaat:

Je kent het vast wel, je hebt een idee bedacht en je kunt niet wachten op dit idee uit te voeren. Je wilt bijvoorbeeld je badkamer uitbreiden. Helaas kun je niet zomaar een muurtje beginnen te slopen, daar gaat nog ontzettend veel voorbereiding aan vooraf. Dit hoef je niet zelf te doen, je kunt daar verschillende vakmannen voor inzetten. Zoek hier voor de beste opties.

De architect

Waar denk je aan bij een architect? Waarschijnlijk zijn het grote gebouwen en huizen die als eerste naar boven komen, maar wat veel mensen niet weten is dat een architect ook kleinere verbouwingen kan bijstaan. Door deze in te huren kun je ervoor zorgen dat je verbouwing zo economisch, snel en mooi mogelijk verloopt. Om de juiste architect voor jouw project te vinden kun je het beste kijken naar de eerdere projecten van deze vakman. Ook is het belangrijk dat er een klik is tussen jullie en de architect begrijpt waar je naar op zoek bent.

De aannemer

Neem maar aan dat deze vakman echt een verandering gaat maken in het verloop van je project. Een aannemer zorgt er namelijk voor dat een project soepel gaat en uiteindelijk succesvol afgerond wordt. Andere werkzaamheden zijn:

  • Leidinggeven: De aannemer is het aanspreekpunt voor alle andere vakmannen. Zo kun je zelf de touwtjes loslaten en hun volledig de leiding geven.
  • Inrichten werkplek: Alleen op een veilige en efficiënte werkplek kunnen de werknemers hun taken goed voltooien. Ook zorgt de aannemer ervoor dat al het materiaal aanwezig is en dat er geen veiligheidsregels overtreden worden.
  • Planning: Wil je dat je verbouwing binnen een bepaalde tijd af is? De aannemer zorgt ervoor dat alles op schema verloopt zodat je hier niet over hoeft te stressen.
  • Vergunningen: Zodra deze nodig zijn zorgt de aannemer ervoor dat deze geregeld worden.

Je kunt bij het zoeken van de juiste persoon voor deze taak letten op specialisme, betrouwbaarheid en prijs. Zodra je iemand hebt gevonden die bij jou past, kun je aan de slag.

Wie heb je nodig?

Moet er een muur geschilderd worden? Dan heb je waarschijnlijk een schilder nodig. Maar niet alle taken zijn zo makkelijk verdeeld. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende vakmannen waar je uit kan kiezen, Lees verder om een duidelijk beeld te krijgen van de verschillen en wie je waar voor kan inzetten.

  • Sloopwerkers: Sloop je zomaar een dragende muur? Dan heb je kans op scheuren of kan het zelfs instorten. Kies dus voor een vakman die weet wat er gedaan moet worden om dat te voorkomen.
  • Schilders en stukadoors: Voordat je een schilder in kan zetten om de muren te verven of behangen is het belangrijk dat deze goed gestuct is.
  • Loodgieters en elektriciens: Na de verbouwing wil je niets liever dan lekker douchen of ongestoord televisie kijken. Het is daarom belangrijk dat de riolering, leidingen en de elektriciteit goed zijn aangelegd. Dit is vaak een moeilijk klusje wat je niet makkelijk zelf aan kunt pakken.
  • Tegelzetter of andere vloeren: Een mooi tegelpatroontje op de badkamer, muur of vloer, of juist een gietvloer in de keuken. Wat je visie ook is, deze vakmannen weten er raad mee.

Wat maakt een goede vakman?

Je bent er helemaal klaar voor. Je weet precies wat je wil en wie je daar voor nodig hebt. Maar hoe weet je dat een vakman goed is voor jou?

Er zijn enkele punten waaruit blijkt dat een vakman ‘goed’ is. Een goede vakman denkt mee en weet je advies te geven over dingen waar je nog niet helemaal zeker over bent. De vakman zorgt ervoor dat het project, en alles wat daar bij hoort, op orde is en dat jij er tevreden mee bent. Maar hoe vind je deze perfecte vakman? Het is belangrijk je te oriënteren en te vergelijken. Vraag om je heen of er mensen zijn met ervaringen en ga in gesprek met de vakmannen. Een goede klik tussen jullie is namelijk de eerste stap richting een goede samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *