Je Huis Ombouwen Tot Paleis

Zo tover je jouw huis en tuin om tot een paleis!

Je hebt de beslissing genomen; aangezien door de enorm hoge huizenprijzen verhuizen er voorlopig niet in zit, ga je je huidige huis én tuin omtoveren tot een paleis met bijbehorende paleistuin! Hoe je dit doet en met welke dingen je dan rekening moet houden, dat vind je uitgelegd in dit blog.

Sla het op

Wil je je tuin aanpassen, maar heb je bijvoorbeeld nog heel veel regenwater in een regenton zitten of is het écht zonde om dat strandzand wat je een paar jaar geleden nog maar gekocht hebt, alweer weg te gooien? Goed nieuws; dat hoeft ook helemaal niet weggegooid te worden, wel zo duurzaam! Sla het daarom op in een zogenoemde ibc container. Dit staat voor Intermediate Bulk Container, en deze zijn speciaal gemaakt voor het opslaan en vervoeren van drinkwater, regenwater, chemicaliën of substanties met korrels zoals zand. 

Niet elke ibc container is hetzelfde, dus het is goed om van tevoren te bepalen op welke manier je de container wilt inzetten. Je kunt ze kopen of huren, en er zijn standaard maten en op maatwerk ibc’s op de markt.

Koop niet alleen maar nieuw

Wanneer je jouw huis wilt omtoveren tot een paleis, ga je natuurlijk al snel alle woonbladen doorbladeren op zoek naar mooie nieuwe spullen. Maar de mooiste spullen vind je vaak wanneer je er niet naar op zoek bent, op vintage markten (al dan niet in het buitenland) of in kringloopwinkels. Ook doen plaatselijke rommelmarkten het vaak goed. Google goed waar bij jou in de buurt dit soort markten en beurzen binnenkort zijn, en je bespaart een hoop geld. Daarnaast is het nog duurzaam én leuk om te doen ook! 

Ohja, en wie zegt dat alles wat nu in jouw huis staat niet goed is? Misschien ziet die ene kast er wel heel leuk uit als er een kwast met een andere kleur over is gegaan. Dat kost je alleen maar een pot verf en een uurtje werk!

Ga efficiënt om met de ruimte

De meest mooie woningen zijn vaak de woningen die heel ruim aanvoelen, met grote ramen en hoge plafonds. Maar al woon je zelf helemaal niet zo groot, je kunt je huis wél zo laten aanvoelen. Dit doe je door je ruimte heel efficiënt te gebruiken en spullen niet onnodig ruimte te laten innemen. 

Er zijn op internet allerlei woonhacks hiervoor te vinden. Vaak zijn deze voor een tiny house gemaakt, maar je kunt je voorstellen dat als je deze gebruikt in een normale woning je ook heel veel ruimte vrijmaakt. En wellicht is er dan wél ruimte voor die witte vleugel als eyecatcher in je interieur! 

Oftewel, wanneer jij je huis én tuin is grondig onder handen wilt nemen ga dan niet lukraak naar de Ikea en koop daar alles wat los en vast zit. Doe het voorbereidende werk met een ibc container, kijk of je je huidige meubels kan pimpen, loop kringloopwinkels af en ga efficiënt om met de ruimte. Zo heb jij straks het huis van je dromen terwijl je geen eens verhuisd bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *