Een Rouwboeket

Wat je moet weten over rouwboeketten

In het leven gaat men uit van natuurlijke cycli. Overal zit orde, logica en volgorde in. Daar sta je niet bij stil als je ‘s ochtends je broodje ei aan het verorberen bent, maar het is wel degelijk zo. Het is bijvoorbeeld een gegeven dat je ooit geboren wordt, maar ook dat je ooit weer je ogen voor eeuwig toe doet. Wat er daarna gebeurt, is waarschijnlijk afhankelijk van waar jij voor staat en waar jij in gelooft. Toch is het erg vervelend als we een dierbare verliezen, al weten we vanaf het moment dat wij onze eerste adem uitblazen, dat zij ooit hun laatste gaan uitblazen. Een leven lang voorbereiden op dat moment, en er dan toch kapot van zijn dat het gebeurt. Het is nu eenmaal zo, maar toch heeft men er moeite mee. Als er dan iemand is overleden om wie iemand geeft die jij kent, is het wel zo netjes om te laten blijken dat je met diegene meeleeft. Een vorm van medeleven die uitermate geschikt is om te tonen op zo’n moment, die wordt vandaag besproken. Lees vooral verder als je hier alles over wil weten.

Wat is een rouwboeket?

We hebben je natuurlijk geïnformeerd, en gaan dat nog in veel bredere zin doen, over een rouwboeket. Maar een rouwboeket, wat is dat nu precies? We snappen dat je dat lastig vindt en dat je moeite hebt met dat begrip, dat is dan ook precies waarom we nu haarfijn gaan uitleggen aan je wat het nu precies is. Een rouwboeket is een boeket die je geeft aan een rouwend persoon voorafgaand aan de begrafenis, of een boeket dat je op de kist legt/bij het afscheid geeft. Je kunt het dus op meerdere manieren geven, maar het is hoe dan ook de bedoeling dat je dit geeft wanneer een persoon net is overleden en dat je het aan de dierbaren geeft. Of dit nu rechtstreeks aan hen is, of dat je het neerlegt in de ruimte waar je afscheid van iemand kunt geven, maakt niet uit. Het gaat erom dat je je steun betuigt en dat je dit op een mooie manier hebt gedaan.

Hoe ziet het er uit?

Dan kun je je misschien nog afvragen hoe een rouwboeket er uit ziet. Een rouwboeket is doorgaans een vrij groot, verfijnd boeket. Dat betekent dat je hier meestal geen hele losse, rommelige, speelse boeketten tussen zult vinden. Daarnaast is de toon die vaak gevoerd wordt wit. Wit is eigenlijk de enige kleur bloem die je in de meeste standaard rouwboeketten vindt. Dit verdient wel enige verdere opmerking: een rouwboeket kun je ook nog zelf samenstellen bij sommige winkels. Dan is het natuurlijk zo dat je helemaal zelf kunt bepalen welke kleuren, vormen, patronen en dergelijke je in het boeket opneemt. 

Wat nu? 

Als er dan iemand is overleden die je goed kent, dan kun je een boeket geven aan de nabestaanden. Je kunt dit gemakkelijk bestellen en zelf geven, maar je kunt het ook laten bezorgen. Het is helemaal aan jou hoe je dit doet, jij hebt immers wellicht ook moeite met het verlies. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *