Veiligheid van Bedrijfsdeuren

Hoe veilig is uw bedrijfsdeur?

Sinds 2006 dienen alle nieuwe bedrijfsdeuren te zijn voorzien van een CE markering. Deze markering geeft aan dat de deuren voldoen aan de NEN normering. Dit betekent dat de deur onder meer beveiligd is tegen een plotselinge val als er een kabel breekt. 

Een nieuwe bedrijfsdeur voldoet altijd aan deze normering en kan dus veilig genoemd worden. Veilig betekent in dit geval dat de kans op persoonlijk letsel bij gebruik van de deur tot een minimum beperkt is. Maar u zult al snel zien dat fabrikanten van bedrijfsdeuren meer opties aanbieden om de deur veiliger te maken. Niet alleen voor personeel, maar ook om bijvoorbeeld schade aan uw materieel te voorkomen. We bespreken twee belangrijke opties die u heeft bij het kiezen van uw deur:

Onderloopbeveiliging

Onderloopbeveiliging voorkomt dat een persoon bekneld raakt onder de deur wanneer deze sluit. Er zijn verschillende typen onderloopbeveiliging beschikbaar. Van beveiliging op luchtdruk tot fotocellen of zelfs lichtgordijnen. Bij een automatisch sluitende deur (bijvoorbeeld met afstandsbediening) is minimaal een fotocel beveiliging verplicht. Deze beveiliging werkt met een infraroodstraal, die het sluiten van de deur zal stoppen zodra de straal doorbroken wordt. Voor optimale beveiliging kiest u voor een lichtgordijn. Omdat deze uit meerdere stralen bestaat en hierdoor een groot deel van de deuropening “scant”, is de kans groter dat grote én kleine objecten eerder worden herkend. Hierdoor verkleint u de kans dat bijvoorbeeld een heftruck uw deur raakt.

Optilbeveiliging

Inbraak in uw bedrijfspand is iets dat u te allen tijde wilt voorkomen. Wist u dat veel sectionaaldeuren een gemakkelijke prooi zijn voor het boevengilde? Sectionaaldeuren kunnen relatief gemakkelijk opgetild worden vanaf de buitenkant. Het is daarom altijd aan te raden te kiezen voor een deur met optilbeveiliging. Kies dan, indien mogelijk, direct voor een deur met automatische vergrendeling, zodat niemand kan vergeten de deur te vergrendelen. 

Iedere fabrikant gaat anders om met deze opties. Bij sommige deuren zijn ze standaard, bij sommigen optioneel. Rolflex heeft ervoor gekozen om alle Compact vouwdeuren standaard te voorzien van automatische vergrendeling/optilbeveiliging. Ook worden alle automatische deuren altijd voorzien van een lichtgordijn. Voor meer informatie, kijk op www.rolflex.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *