Beveilig je huis

Tips om je huis beter te beveiligen

Geef dieven geen vrij spel. Beveilig de dingen die je dierbaar zijn en ga met een gerust hart slapen. Je hoeft geen Home Alone trucjes uit te voeren om dieven buiten te houden, met onze simpele tips wordt jouw huis inbraakproof!

Tip 1: doe je deur op slot

Dit is de meest voor de hand liggende tip, maar wordt vaak vergeten. Doe je deur altijd op slot! Ook al ben je maar 10 minuutjes weg, ga je iets drinken of gewoon even met de hond buiten, een inbraak is sneller voorbij dan je denkt. Door je deur niet gewoon in het slot te trekken maar echt op slot te doen, geef je dieven een lastiger parcour, waardoor ze sneller zullen opgeven en zich naar de volgende woning te begeven. Vergeet ook zeker niet om achterdeuren en ramen te sluiten wanneer je vertrekt.

Tip 2: laat een bewoonde indruk achter

Als je voor een avondje weg bent kan je bijvoorbeeld het licht aanlaten voor enkele uurtjes. Als je 2 weken op vakantie bent, is dit minder voor de hand liggend. Laat een sleutel achter bij een vriend(-in) om af en toe een check te doen. Let daarbij dat de post niet zichtbaar in de brievenbus steekt, de gordijnen of de rolluiken af en toe worden geopend, het gras gemaaid is en nu en dan een licht wordt aangestoken

Tip 3: installeer een beveiligingssysteem

Een alarmsysteem laten installeren is een hele investering, maar zeker eentje die de moeite waard is. Niet alleen om op de hoogte gebracht te worden van een mogelijke inbraak, maar ook brand of bij andere technische problemen. Een ander pluspunt is dat je ook een SOS-knop hebt op deze systemen. Waardoor je in omstandigheden waarin je je onveilig voelt altijd meteen alarm kan slaan. Maar een beveiligingssysteem is meer dan alleen een camera. Bij Verisure kan je bijvoorbeeld kiezen voor rookgordijnen, plugs om je lichten te laten aangaan bij detectie van een inbraak, een voicebox om dieven af te schrikken,… Als het ware je eigen Home Alone boobytraps, maar dan veiliger en je hoeft er niet voor thuis te blijven! Tot en met 28 februari krijg je trouwens 40% korting bij Verisure!

offerte

Tip 4: laat de wijkagent langskomen

Je kan bij jouw wijkagent melden dat je op vakantie gaat of voor lange tijd weg bent. Zo kan hij/zij een oogje in het zeil houden en extra alert zijn voor ongewenste gasten. Voorkomen is beter dan genezen!

Tip 5: maak je vertrek niet publiek

Op vakantie gaan is leuk en dat wil je natuurlijk met iedereen delen. Let wel op wat je op sociale media zet of op websites. Je weet namelijk nooit wie er mee leest. Probeer dus altijd zo weinig mogelijk te vermelden, de foto’s en kiekjes kan je nadien delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *