Kleurrijke Woonkamer

Hoe creëer je een goede basis in je interieur?

De basis van je interieur is essentieel voor het hele geheel. Wanneer je zorgt dat de basis goed staat, zorg je ervoor dat de andere meubels mooi blenden met elkaar. In deze blog lees je hoe je een goede basis in huis kunt creëren. 

Kleuren, materialen en interieurstijl

Allereerst is het goed om te kijken naar je eigen stijl. Welke kleuren, materialen en meubels passen bij jou? Maak een fysiek moodboard, zodat je inzicht krijgt in wat je mooi vindt. Ga daarna kijken welke interieurstijl het dichtste in de buurt komt bij jouw wensen. Wanneer je dit namelijk inzichtelijk hebt, is het makkelijker om uiteindelijk keuzes te maken en zal je er langer plezier van hebben. 

De vloer

Een goede basis betekent ook een vloer. Dit is letterlijk de basis van je interieur! Kies een vloer uit waar je nog lang niet op bent uitgekeken. Er zijn veel soorten vloeren, denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, maar ook aan vloertegels bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit licht of donker, effen of met een printje, subtiel of opvallend. Tegelvloeren zijn er in veel soorten kleuren en motieven en dat maakt het zo mooi. 

Meubels

Zoals je net al kon lezen is het belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar wat voor soort kleuren, materialen en meubels jij mooi vindt. Daarna is het pas tijd om echt op zoek te gaan naar meubels. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je niets te snel koopt, maar echt weet wat je mooi vindt. Bij meubels kun je denken aan een prachtige bank waar je met genoeg vrienden en familie op kunt zitten, een grote eettafel met bijpassende stoelen. Creëer een samenhangend geheel met prachtige planten in elke ruimte bijvoorbeeld. Hierdoor creëer je eenheid in elke ruimte van je huis. Tip: zoek meubels uit die passen in de ruimte, dus heb jij een kleine woonkamer? Kies dan voor een bank die niet de hele ruimte inneemt. 

De juiste verlichting

Vaak wordt verlichting niet als de basis van je inrichting gezien, maar niets is minder waar. Het is erg belangrijk om hier aan het begin al rekening mee te houden, zodat eventuele inbouwspotjes gemakkelijk te installeren zijn. Daarnaast is sfeerverlichting erg belangrijk. In de avond wil je namelijk het licht wat zachter hebben om het gezelliger te maken. Kies daarom voor lampen die je kunt dimmen. Hiermee zorg je ook weer voor een warme sfeer en uitstraling in huis. 

Kies kleuren, materialen en meubels die passen bij jouw stijl, kies de juiste vloer en zorg voor goede, dimbare verlichting. Op die manier staat de basis van je interieur! Heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *