Slaapkamer Inrichting

Deze slaapkamer meubels maak je handig zelf!

Als je een huis hebt gekocht, dan ben je stiekem een hoop geld kwijt aan de inrichting. Soms is het dan beter om de helft zelf te maken en de andere helft te kopen. Door zelf meubels te creëren, kun je namelijk een hoop geld besparen. Vaak is het ook niet zo heel ingewikkeld en daardoor is het een klus voor velen. Lees in dit artikel welke slaapkamer meubels je handig zelf kunt maken.

Een kledingkast

Als je een beetje handig bent, kun je al heel ver komen in het ontwerpen van je eigen meubels. Zo kun je bijvoorbeeld een kledingkast zelf ontwerpen en in elkaar zetten. Laat je adviseren door een bouwwinkel. Zij weten wel wat voor materiaal je het beste kunt gebruiken voor de kast van jouw dromen. Let er wel op dat dit materiaal ook moet matcht bij de rest van je slaapkamer. Een kast van steigerhout is bijvoorbeeld heel eenvoudig te maken. Alleen moet je dan wel de rest van jouw meubels daarop afstellen. De nachtkastjes zullen geen probleem zijn, want ook die kun je meteen ontwerpen in dezelfde stijl. Het bed daarentegen wordt een ander verhaal.

Een tweepersoonsbed 

Een bed koop je het liefst kant-en-klaar. Het gaat er immers om dat het goed in elkaar zit en heerlijk ligt. Een bed is ervoor om helemaal tot rust te komen. Als je geen goede nachtrust krijgt, dan kan dat voor veel gezondheidsproblemen zorgen. Veel mensen zullen daarom ook het liefst een bed kopen, waarvan ze zeker weten dat het stevig genoeg is. 

Een bed van Emob zou een goede keuze kunnen zijn. Ze hebben heel veel verschillende bedden, waardoor er altijd wel een bed is naar jouw wens. Kun je toch geen geschikt bed vinden voor jouw slaapkamer, omdat je de rest van de meubels zelf hebt ontworpen?

Je kunt er ook altijd voor kiezen om alleen een bedframe te bestellen. Je kunt dan zelf een mooie kast van steigerhout eromheen maken. Op die manier zorg je ervoor dat alle meubels in de slaapkamer weer met elkaar matchen. Dat geeft niet alleen een hele mooie uitstraling. Het zorgt ook voor veel rust in je hoofd. Dat heb je wel nodig als je een goede nachtrust wil hebben.

Een bedtafel

Met een bed en een kledingkast is de slaapkamer natuurlijk nog niet compleet. Je hebt vast nog wel wat ruimte over om spullen neer te zetten. Dat is vaak een groot nadeel. Hoe meer ruimte je hebt, hoe meer spullen je automatisch gaat toevoegen. In een slaapkamer is dat nou juist niet de bedoeling. Je moet zoveel mogelijk rust proberen te creëren. Dat kan alleen als je de kamer ook rustig inricht. Dat betekent dus zo min mogelijk spullen.

Iets wat je wel altijd kunt toevoegen is een bedtafel. Deze is ook heel makkelijk zelf te maken. Je zou hier ook weer steigerhout voor kunnen gebruiken als dat het materiaal is waar je voor kiest. Je moet alleen zorgen dat er wieltjes onder komen, zodat de tafel ook echt over je bed kan rijden.

Het idee van een bedtafel is dat je deze kunt decoreren met fijne spullen. Dit maakt je kamer een plek waar je je meer thuis voelt. Bovendien is het ook een tafel, die handig kan zijn als tafel boven je bed. Mocht je nog even moeten werken op je laptop, dan kun je de bedtafel goed gebruiken. Lig je doodziek in je bed, maar wil je wel iets eten? Dan is een bedtafel ook heel handig om je bord op te zetten. Zo’n tafel boven je bed is heel multifunctioneel en kan dan ook niet ontbreken in jouw slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *