Onderzetter

Hiervoor gebruik je kurk in huis

Als je aan kurk denkt, zullen de meesten mensen een fles wijn voor zich zien. Dat is de eerste kurk waar je aan denkt bij het horen van het woord. Toch is kurk veelzijdiger dan alleen het dichten van een fles wijn of champagne. Je kunt dit materiaal namelijk ook gebruiken in je woning. Waarom en waarvoor je kurk gebruikt in huis, lees je in dit artikel.

Kurk gebruiken in huis

Veel mensen zullen kurk alleen in huis hebben, na het openen van een fles wijn. Vaak verdwijnen die kurken meteen in de prullenbak. Er is maar een enkeling die de kurk ergens anders voor gebruikt. Eigenlijk is dat zonde, want kurk is een erg milieuvriendelijk materiaal. 

Kurk is namelijk 100% natuurlijk en ook nog eens te recyclen. Zo is het erg verantwoord om dit materiaal te gebruiken. Kurk zul je ook steeds meer terug gaan zien in het interieur, zowel in woningen als op kantoren. Dit komt natuurlijk door zijn milieuvriendelijke eigenschappen.

Een vloer van kurk

Kurk ga je in veel vormen terug zien in het interieur. Bij Kurk24 kun je bijvoorbeeld een kurkvloer aanschaffen. Deze vloer heeft een hoop voordelen. Zo is dit materiaal goed geïsoleerd en heeft het ook nog eens een geluiddempende werking. 

Je kunt een kurkvloer in verschillende soorten en maten verkrijgen. Denk aan een plak kurkvloer of een klik kurkvloer. Je zou zelfs voor een waterdichte vloer van kurk kunnen kiezen. We hebben al een aantal voordelen genoemd, maar dat zijn niet de enige. 

Het is natuurlijk een groot voordeel dat dit materiaal zo duurzaam én natuurlijk is. Daarnaast is het een zachte vloer, die gemakkelijk te installeren en onderhouden is. De prijs van de vloer is ook zeer aantrekkelijk in tegenstelling tot andere type vloeren. 

Hoewel je voor kurk kiest, heb je wel een hoop keus. Kurkvloeren zijn namelijk in verschillende kleuren, stijlen en structuren te koop. Zo past een kurkvloer in elke huishouden en bedrijfsruimte thuis. Al helemaal omdat de vloer vuil- en stofafstotend is. Dat maakt deze vloer de perfecte vloer voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Een wand van kurk 

Naast vloeren, kun je kurk ook als wandbekleding gebruiken. Je bedekt de wand dan bijvoorbeeld met wandkurk tegels of wandkurk panelen. Het beste is om één muur met dit materiaal te bekleden. Hiermee creëer je een trendy en moderne look.

Je ziet deze kurkwanden steeds vaker terug in woningen, maar ook op kantoren. Dat komt omdat ze erg multifunctioneel zijn. Je kunt namelijk voor een kurkwand kiezen door de isolerende eigenschappen. Een ander kiest voor deze wand om er een grote memo wand van te maken. Je kunt de wand dan als groot prikbord gebruiken, waar je boodschappenlijstjes, foto’s, tekeningen en belangrijke post aan kunt prikken. 

Door deze wand vol te hangen met foto’s krijgt een ruimte meteen een andere uitstraling. De sfeer zal meteen een heel stuk vrolijker zijn. Een kurkwand is dus zeker een aanwinst in saaie ruimtes. Voor weinig geld kun je de kamer tot een gezellige ruimte omtoveren. Het voordeel is dat je deze foto’s nog vaak kunt wisselen. Jij bepaalt de volgorde en welke foto’s je gebruikt. Ben je op een foto uitgekeken? Dan is deze snel verwijderd.

Kurk als multifunctioneel materiaal

Je kunt kurk gebruiken als vloer en als groot prikbord op de wand. Alleen dit materiaal kan op veel meer plekken in huis worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan overzettreden op de trap, maar ook aan placemats, onderzetters en speelgoed bijvoorbeeld.

Ook in meubels en accessoires zoals fotolijstjes zie je kurk steeds vaker terugkomen. Waar zou jij kurk voor gebruiken in jouw woning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *