Shaftwagen

Het belang van een schaftwagen voor jouw onderneming

Een schaftwagen is een bekend begrip in de bouwwereld. Wie een schaftwagen heeft is enorm gelukkig, want dan heb je een plek om even kort uit te rusten tijdens het harde werken. Ideaal als er slechte weersomstandigheden zijn, maar ook fijn in andere situaties. Als je nog geen schaftwagen hebt voor jouw onderneming, dan is het aan te raden om die een te kopen. Wil je weten waarom? In dit artikel leggen we het belang van een schaftwagen uit.

Een schuilplek op locatie

Werken in de bouw is heel leuk totdat je maandenlang in de regen staat te werken. Sommige beroepen kunnen in de regen niet eens uitgevoerd worden. Terwijl andere beroepen te allen tijde doorgaan. Als je op een groot open veld staat te werken, omdat er bijvoorbeeld een huis gebouwd moet worden, dan heb je niet zomaar een schuilplek.

Die heb je dan weer wel als je een schaftwagen koopt. Mocht er een stortbui aan regen naar beneden komen, dan kan het personeel even de tijd overbruggen door te schuilen in de schaftwagen. Vooral als het een kortdurende bui is, waar je ontzettend nat van kunt worden. Schaftwagens kopen doe je ook om je personeel in zulke situaties te beschermen. Van een nat pak kun je ziek worden. Mocht je het graag zien dat ze de andere dagen ook op het werk verschijnen dan is een schuilplek wel een goede oplossing.

Bovendien is het ook een goede plek om EHBO te verlenen, mocht het nodig zijn. Een van de werknemers kan natuurlijk gewond raken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. 

Alles op één plek

Als je een groep werknemers aan moet sturen in de bouw dan is het het beste als je op locatie bent. Anders zit je te ver van de groep af en kun je niet meekrijgen wat er aan de hand is. We kunnen ons ook voorstellen dat je niet bij iedereen op zijn lip wil staan en vooral ook het vertrouwen wil geven. In dat geval wil je eigenlijk door met je eigen werkzaamheden, maar wel dichtbij zijn voor vragen.

Een schaftwagen met kantoor kopen is dan een goede oplossing. Mochten er vragen zijn, dan ben jij beschikbaar en dichtbij. Ondertussen kun je wel verder met de rest van jouw werkzaamheden. Dit is bijvoorbeeld voor aannemers een hele goede optie. Op kantoor in de schaftwagen kunnen ondertussen alle facturen gestuurd worden en inkopen worden gedaan, terwijl het team werknemers er ondertussen voor zorgt dat het huis gebouwd wordt.

Naast het kantoor kun je ook kiezen voor schaftwagens met magazijn- en/of toiletruimte. Een toiletruimte is natuurlijk altijd handig. Jouw personeel staat urenlang te werken en ze zullen ook hun behoeftes moeten doen. Een magazijn kan voor sommige bedrijven ook handig zijn. Of dat voor jullie het geval is, kan alleen jij bepalen.

Creëert een teamgevoel

Een schaftwagen creëert ook een teamgevoel. Je kunt de wagen namelijk gebruiken als centrale lunchplek. Onder lunchtijd worden er toch bepaalde onderwerpen aangesneden en zo leer je elkaar steeds beter kennen. Lunchen in de buitenlucht is dan net wat anders. Het voelt gewoon anders met z’n allen binnen.

Een schaftwagen is dus een goede investering voor het groepsgevoel. En bovendien heb je er zelf ook de voordelen van. Een team dat elkaar goed kent is ook beter op elkaar afgestemd. Daar pluk je als aannemer of andere baas echt de vruchten van. 

Daarnaast is het moment waarop je samen schuilt voor de regen natuurlijk ook kostbaar. Die momenten zijn niet fijn voor de werksfeer als je abrupt moet stoppen met werken om te schuilen. Het samen bijeenkomen in de schaftwagen is dan weer wel een fijn moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *