Makelaar Laat Huis Zien Aan Een Familie

Help, onze woning is te klein!

Een aantal jaren geleden hebben jullie een eerste woning gekocht. Destijds was dat een prima keuze, want jullie waren toch nog niet aan het nadenken over kinderen. Jaren later is dat toch anders gelopen. Inmiddels hebben jullie al 2 kinderen en is de derde ook op komst. Dat zorgt voor problemen, want jullie woning is nu echt te klein geworden. Gelukkig gaan we jullie helpen om tot een oplossing te komen.

Een nieuwe woning

De eerste optie waar iedereen vaak meteen aan denkt is het kopen van een nieuwe woning. Je kunt meteen alle woningen met twee slaapkamers wegstrepen, want je hebt echt wel de nodige ruimte nodig. Het probleem wat zich meestal voordoet is dat je niet het huis krijgt gevonden dat je zoekt.

Dat kan enerzijds komen omdat er niets te koop staat wat jullie zoeken. Anderzijds kan het ook zo zijn dat jullie van je wensenlijstje af moeten stappen. Misschien moet je juist in een andere buurt, dorp of stad gaan zoeken om jullie droomhuis te vinden.

In dat stadium is het handig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij kan met je meekijken om een huis te vinden dat aan jullie wensen voldoet. Zo’n makelaar heeft er net iets meer verstand van en is immers bekend in de markt. Voor jullie geldt dat natuurlijk niet.

De grote vraag is alleen of je wel een nieuwe woning moet aanschaffen. Vraag bijvoorbeeld bij jouw hypotheekadviseur eens naar de mogelijkheden om te verbouwen. 

De woning verbouwen

Je hebt ook nog altijd de optie om jullie huidige woning te verbouwen. Je moet hier wel het een en ander voor uitzoeken, want het is niet vanzelfsprekend dat dit kan. In de meeste gevallen kun je er wel een dakkapel op laten plaatsen. Let er wel op dat als je veel gaat bouwen aan je woning, je ook een vergunning nodig hebt. 

Je kunt dus niet zomaar een hele verdieping op je huis maken of een grote aanbouw plaatsen. Daarom is het verstandig om eerst uit te zoeken wat jullie opties zijn. Kunnen jullie de huidige woning nog uitbouwen? Lukt dat bijvoorbeeld niet, kun je deze dan anders inrichten als noodoplossing? Denk er bijvoorbeeld aan om zelf op zolder te gaan slapen en de kinderen op de eerste verdieping.

Wellicht kun je van de huidige kamers kleinere ruimtes maken, zodat iedereen een eigen kamer kan hebben. Hoe dan ook heb je financiële ruimte nodig om het grote probleem op te lossen. Je zult iets moeten om zo’n verbouwing te kunnen betalen. Een optie is om de hypotheek te verhogen, zodat je de verbouwing kunt betalen. Je kunt daar bijvoorbeeld meer over lezen bij Univé. Zij kunnen jou het beste advies geven over het financieren van jouw verbouwing. 

Een creatieve inrichting

We hadden het eerder al over een verbouwing van het huis. Je zou de kamers kleiner kunnen maken, zodat iedereen een eigen ruimte heeft. Alleen moet je dan wel heel creatief zijn met de ruimte. Doordat de kamers kleiner worden, houd je niet veel ruimte meer over.

Dat vraagt om een creatieve aanpak, maar niet alleen in de kinderslaapkamers. Je zult veel opbergmogelijkheden moeten zoeken in andere ruimtes. Denk aan lades onder het bed voor allerlei spullen. Daar kan al het beddengoed in, maar ook speelgoed en schoenen bijvoorbeeld. Dat scheelt weer ruimte in de kast.

Als jullie op zolder gaan slapen, mis je ook meteen een opslagplek. Je kunt ervoor kiezen om een vide te maken, zodat je alle spullen alsnog bij de hand hebt. Je kunt echter ook de keuze maken om een opslagruimte buitenshuis te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *