Tuinhuis

Van tuinhuis tot chillspot: 6 ideeën

Je tuinhuis was tot nu toe wellicht enkel een plek voor het opbergen van tuingereedschap, maar vind je niet dat er eigenlijk een stuk meer potentieel in zit? Aan de hand van enkele eenvoudige aanpassingen tover je deze ruimte om tot een chill spot van de hoogste klasse. Hier kan je dan in alle rust een boek lezen, je favoriete serie bingen of een drankje doen met vrienden. Inspiratie nodig? De volgende ideeën helpen je op weg. 

Goede basis 

Om je tuinhuis te transformeren tot een gezellige spot, start je best met een goede basis. Leg er bijvoorbeeld click vinyl tegels voor een knusse maar stevige ondergrond en isoleer de muren. Pas wanneer deze stap voltooid is, kan je nadenken over de inrichting. 

Comfortabele zitplaatsen en kussens

Uiteraard hebben jij en je vrienden comfortabele zitplaatsen nodig om te chillen. Overweeg zachte kussens, lounge stoelen of zelfs een hangmat op een houten parketvloer. Creëer een gezellige hoek waar je kan ontspannen met een goed boek of gewoon kunt genieten van de rustige sfeer.

Multifunctioneel meubilair

Maximaliseer de overige beschikbare ruimte door te kiezen voor multifunctioneel meubilair. Overweeg bijvoorbeeld een opklapbare tafel die dienst kan doen als lees- of werkplek, maar die je ook kan inklappen wanneer je meer vloerruimte nodig hebt voor sociale bijeenkomsten. Daarnaast kan een slaapbank handig zijn voor sleepovers. 

Extra warmtebronnen

Het zou zonde zijn als je er enkel in de zomer zou kunnen chillen, niet? Vergeet daarom geen extra warmtebron(nen) voor gezellige warmte tijdens koude avonden. Denk hierbij aan een draagbare kachel, een vuurkorf of zelfs een kleine elektrische openhaard. Een kleine investering die zeker de moeite waard is. 

Verlichting voor een ontspannen sfeer

Hoewel een warmtebron ook kan dienen als lichtbron, zal het noodzakelijk zijn om nog extra lampen toe te voegen om een ontspannen sfeer te bereiken. Denk aan zachte, warme verlichting met behulp van sfeerlampen, lichtslingers of zelfs kaarsen. Dimbare lampen zijn ideaal om de lichtintensiteit aan te passen aan je stemming, waardoor je de perfecte chill spot creëert voor zowel overdag als ’s avonds.

Natuurlijke elementen en planten

Nu alle functionele elementen aanwezig zijn, is het tijd om de ruimte op te vullen met decoratie. Breng bijvoorbeeld de natuur naar binnen door planten toe te voegen aan je tuinhuis. Hang plantenbakken op aan de muren, plaats potten met groene planten en voeg enkele bloemen toe voor een kleuraccent. Deze zuiveren niet enkel de lucht, maar creëren ook een rustgevende sfeer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *