geometrische muur roos

Goedkoop en origineel je muren in de verf zetten

Een likje verf in je woning kan ervoor zorgen dat heel je huis opleeft. Dan spreken we niet over een saaie witte of grijze muur, maar over geometrische vormen. Muren met geometrie zijn hip en hoeven niet duur te zijn. Je kan de kunstenaar in jezelf boven halen om jouw muur te verwennen met een likje verf. Wees gerust, je hoeft hier geen ‘Van Gogh’ talenten voor te hebben.

Waarom?

Doorbreek dat saaie alledaagse patroon en creëer een accentmuur. Dit geeft veel karakter aan je huis en kleed een kamer meteen aan. Bovendien is het makkelijk en goedkoop om zelf te doen en kunnen kleuren in huis je emotionele gezondheid bevorderen.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt is verf. Dit kunnen restjes zijn van verschillende kleuren afhankelijk of je er een kleurrijke en opvallende muur van wenst te maken. Wil je liever een minder opvallende accenten muur, dan volstaat één kleur. Wat je bijkomend nodig hebt om de geometrische figuren te maken is enkele brede rollen papier tape. Zo kan je de vormen mooi afplakken op de muur, waarna je de tape zonder scheuren opnieuw kan verwijderen.

Hoe ga je te werk?

Je gaat tewerk op net dezelfde manier als de echte klussers. Verdeel je muur naar wens in driehoeken met behulp van de tape. Wees gerust creatief en kies voor verschillende vormen en groottes. Vul dan de vlakken in met verschillende kleuren verf. Verf een stuk mee over de tape zodat alle vlakken volledig worden ingekleurd. Laat de verf een dag drogen en verwijder daarna de plakband. Verkies je eerder een simpele muur? Plak dan een paar rechte lijnen af en schilder het gehele opervlak opnieuw met één andere kleur. Zo krijg je unieke accenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *