Muizenbestrijders

Hoe kun je jouw bedrijfspand beschermen tegen een muizenplaag?

Zorg dat je zo snel mogelijk ingrijpt, wanneer er muizen in je bedrijfspand aanwezig zijn. Op deze manier kan een muizenplaag voorkomen worden. Er zijn verschillende manieren om muizen te bestrijden. Denk aan het gebruik van de klassieke muizenval, gifkorrels en het inschakelen van muizenbestrijders. Niet alle maatregelen tegen muizen zijn even effectief. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van muizenkorrels vanaf volgend jaar niet meer is toegestaan? De muizenkorrels kunnen andere dieren in gevaar brengen, als zij denken dat de korrels voedsel zijn. Een traditionele muizenval is vaak niet effectief genoeg bij de bestrijding van muizen. 

 

Hulp van een professionele ongediertebestrijder 

Ongediertebestrijders, in het bijzonder muizenbestrijders, beschikken over verschillende hulpmiddelen om het ongedierte aan te pakken. Niet alleen bestrijden zij muizen. Ook ratten of bijvoorbeeld torren en kevers kunnen door de ongediertebestrijders bestreden worden. Het voorkomt een ernstige schade aan het bedrijfspand zelf en het interieur aan de binnenzijde. Met name de larven van torren en kevers kunnen schade veroorzaken. Zij knagen zich een weg door houten voorwerpen, met een verzwakking hiervan tot gevolg. Zelf ongedierte bestrijden blijkt vaak erg lastig te zijn, zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald. Mede door het feit, dat niet altijd duidelijk is waar het ongedierte zich binnen je bedrijfspand bevindt. 

 

Muizen voorkomen in je bedrijfspand 

Nog beter dan het bestrijden van de muizen in je bedrijfspand, is het voorkomen hiervan. Al bij de bouw van een bedrijfspand dient rekening te worden gehouden met het ongedierte. Op het moment dat er kleine kieren in de muur of rond het kozijn zitten, kan dit een ingang vormen voor het ongedierte. Een paar broodkruimels zijn al voldoende voor het ongedierte om naar je bedrijfspand te trekken. Reden genoeg om deze gaten en kieren te dichten bij de bouw van het pand. Ook wanneer je nadien nog kieren opmerkt, kan het inschakelen van een bouwbedrijf interessant zijn. Zij kunnen de gaten met verschillende bouwmaterialen en bijvoorbeeld kleine roosters voor je dichten. Door roosters te gebruiken blijft het pand goed geventileerd. 

 

Maak afspraken met medewerkers van je organisatie 

Het is verstandig om duidelijke afspraken te maken met de medewerkers van je organisatie. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat zij hun broodkruimels na de lunch netjes opruimen. Het voorkomt dat er ongedierte richting je pand getrokken wordt. Ook is het verstandig om de prullenbak aan het eind van iedere werkdag te legen. Niet alleen frisser voor jezelf, ook beter tegen ongedierte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *