bouwgids/elektrische verwarming

Elektrische verwarming als energiezuinig alternatief

De winter staat voor de deur. Behalve een goed geïsoleerde woning heb je dus eerst en vooral nood aan verwarming. Hiervoor bestaan verschillende systemen. De populairste oplossing in Vlaanderen is nog steeds cv (centrale verwarming).  Verwarmen kan niet enkel met mazout of gas. Ook elektrische verwarming is enorm in opmars.

elektrische verwarming

De meest bekende cv is het systeem waarbij radiatoren staan opgesteld in de te verwarmen kamers . Ze worden voorzien van opgewarmd water dat via een leidingstelsel vanuit een centrale verwarmingsketel, stadsverwarming of warmtepomp wordt aangevoerd. Maar niet elke (oude) woning beschikt over een cv systeem en zeker niet in alle vertrekken. We denken hierbij bijvoorbeeld aan terrasverwarming of  verwarming in je veranda.

Energiezuinige elektrische verwarming

Wie herinnert zich nog de oude, als bijverwarming gebruikte, elektrische verwarmingselementen uit zijn jeugd? En hoe je ouders erop drukten om het gebruik van de radiator tot een minimum te beperken? Vroeger waren deze elementen dan ook alles behalve zuinig.

De dag van vandaag bestaan er al elektrische verwarmingssystemen met energielabel AA. De nieuwste technologie zorgt voor zeer zuinige verwarming. Op de Belgische markt denken we dan aan Aterno. Het verwarmingssysteem van Aterno garandeert hoge prestaties met laag energieverbruik. De radiatoren van Aterno bezitten een unieke combinatie van drie functies (convectie, straling en accumulatie) die voor een ideale warmte zorgen. De radiatoren slaan de warmte op dankzij de hoogtechnologische accumulatiestenen van Aterno en verdelen hem dan op gelijkmatige manier door de ruimte.

Net als een goed centraal verwarmingssysteem biedt het verwarmingssysteem van Aterno je een constante en aangename warmte. Bovendien wordt deze warmte zeer snel opgewekt en is ze homogeen in de hele kamer. Zonder dat het ergens te koud of te warm is.

bouwgids/elektrische verwarming

Elektrische verwarming met levenslange garantie

Als je overweegt een radiator te kopen, maak dan een goede keuze. Opnieuw verwijzen we naar Aterno. Ze bieden immers levenslange garantie op het verwarmingselement en 20 jaar op het toestel zelf.

De radiatoren van Aterno zijn heel gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Een stopcontact volstaat voor de installatie van de verwarming. Er is dus geen ingewikkelde of dure installatie nodig zoals bij een centrale verwarming.

Er is geen onderhoud nodig bij de radiator en het volstaat op één knop te drukken om hem aan te zetten. Hij is gemakkelijk regelbaar en beantwoordt aan al je wensen. De draadloze thermostaat en de mobiele applicatie (My Aterno) zorgen ervoor dat je de temperatuur gemakkelijk kunt instellen en aanpassen in elke kamer van uw huis.

Informatie over elektrische verwarming

Voor meer informatie kan je heel eenvoudig en volledig vrijblijvend de gratis gids van Aterno aanvragen. Bereid je alvast voor op een extra knusse winter.

elektrische verwarming

1 thought on “Elektrische verwarming als energiezuinig alternatief”

  1. Toen ik in Ierland woonde, had ons huis een dergelijke verwarming. Verwarming op elektriciteit is daar heel gewoon. Veel systemen accumuleren ’s nachts en geven overdag de warmte af. Ik was er erg te spreken over de gelijkmatigheid van de warmteverdeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *