Betonvloer Egaliseren

Een vloer die bij elke woonstijl past

Bij elke woonstijl is een ander type vloer passend. Al is dat ook een kwestie van smaak. Sommigen mensen zullen juist voor een houten vloer kiezen bij een Scandinavische woonstijl, terwijl anderen voor een pvc-vloer gaan. Het is maar net wat je mooi vind en welke materialen en kleuren er in jouw huis aanwezig zijn. Er is altijd wel een vloer die in elke woonstijl past. Daar vertellen we meer over in dit artikel.

Een geëgaliseerde betonvloer

Je zult er misschien niet snel aan denken, maar je kunt ook voor een betonvloer kiezen in huis. De meeste mensen denken bij beton aan een sombere grijze vloer, wat weinig sfeer biedt. Toch kan deze vloer helemaal tot zijn recht komen in een bepaalde ruimte in huis. 

Een betonvloer egaliseren is in dat geval wel aan te raden. Ook als de vloer als ondervloer voor vloerbedekking dient. Door het egaliseren van het beton zorg je ervoor dat de vloer langer mee gaat en onregelmatigheden verdwijnen. Zo zorg je voor een veilige omgeving. Deze voordelen komen bijvoorbeeld van pas in een garage, maar ook in de slaapkamers waar vloerbedekking moet komen. Een geëgaliseerde betonvloer kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen.

Een mooie vloerbedekking

Vloerbedekking blijft een van de meest gekozen vloeren op slaapkamers, trappen en overlopen. Het is lekker zacht aan de voeten en loopt daarom erg fijn. Het nadeel van vloerbedekking is dat je er snel over kunt vallen als de vloer niet egaal is. De stukken vloerbedekking komen dan omhoog en met een donkere kleur valt de ongelijkheid minder goed op.

Gelukkig is daar een oplossing voor. Kies voor een anhydrietvloer onder de vloerbedekking om de problemen te voorkomen. De vloer in zijn originele staat zal de ongelijkheden niet tegen gaan. Alleen als je voor anhydrietvloer egaliseren kiest verdwijnen die problemen als sneeuw voor de zon. Het vergt echter wel een vakman om deze klus te klaren. Je hebt er namelijk echt wel de juiste expertise voor nodig.

Een buitenvloer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een veranda in de tuin te plaatsen. Deze dient als verlengstuk van het huis en kan daarom worden ingericht als tweede woonkamer. Veel mensen richten de veranda dan ook huiselijk in. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld ervoor kiezen om er een vloer in te leggen, boven op de tuintegels. 

Die buitenvloer kan een houten vloer zijn, maar ook een geëgaliseerde betonvloer. Het is maar net welke sfeer je wil creëren en wat voor jullie huiselijk oogt. Het voordeel van een buitenvloer is dat je die ook gewoon goed kan stofzuigen en schoonmaken. Dat is immers wel nodig als je de veranda bij de woonkamer gaat betrekken. 

Egaliseren van de vloer

Het egaliseren van de vloer brengt vele voordelen met zich mee. Een van de grote voordelen van deze techniek is dat deze bij elke vloer toegepast kan worden. Je kunt dus eerst het type vloer kiezen, voordat je voor de egalisatie kiest. Zorg er wel voor dat je niet meteen de vloer erin legt, want de meeste egalisatie gebeurt aan de ondervloer. 

Vloer egalisatie zorgt er in ieder geval voor dat er een vlakke ondergrond wordt gecreëerd. Alle oneffenheden worden gladgestreken wat een veilige omgeving biedt. Daarnaast is een vloer egaliseren erg duurzaam, want je voorkomt dat een vloer snel gaat slijten. 

Het egaliseren van een vloer kan ook nog specifieke voordelen hebben. Zo kan deze techniek bij een badkamer vloer voor een waterdichte basis zorgen. Bij een vloer met vloerverwarming zorgt de egalisatie techniek ervoor dat de warmte efficiënt wordt verdeeld. Dat is nog eens een leuk voordeel om van te profiteren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *